Simultaan schaken tegen Martin van Essen

Foto:

29 december  vanaf 20.00 uur in het kerkgebouw “De Kandelaar “ aan de Meinsstraat 4a

De simultaanwedstrijd is voor clubleden en enthousiaste schakers uit Nijkerk en omgeving. De schaakclub houdt deze wedstrijd opdat ook de jeugd kennis kan maken met de schaaksport. De jeugd is hierbij dan ook van harte uitgenodigd.
Het is traditie dat de Nijkerkse Schaakclub rond kerst en Nieuwjaar deze wedstrijd houdt. Even als voorgaande jaren heeft zij Martin van Essen bereid gevonden tegen ons te spelen. Hij gaat de uitdaging aan om met de leden van de club en anderen te schaken. De laatste keer heeft het spel vier uren geduurd maar tegen twaalf uur middernacht kon de voorzitter Van Essen feliciteren met een mooi resultaat, want hij won alle partijen. De sfeer was prima, er was een relaxte sfeer maar met een serieuze insteek. 
Van Essen is een uitstekend schaker. In zijn jeugd bij de Nijkerkse Schaakclub is hij meerdere malen kampioen geweest. Martin Van Essen is bijzonder goed in eindspelen. Zijn tegenstanders zullen ongetwijfeld zich op het middenspel concentreren. Een ieder in Nijkerk die een aantal mooie partijen wil zien spelen is uitgenodigd. Eveneens is er plaats om zelf achter een bord plaats te nemen. Het is een uitdaging om tegen Martin van Essen te spelen die vlot zijn stukken zet op een ieders bord.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen