Yuwei van Middendorp doet het goed

BEEKBERGEN – Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd plaats voor de turnsters die meeturnen in de 3e divisie liet Yuwei van Middendorp een stijgende lijn zien.

Yuwei startte haar wedstrijd dit keer op vloer en turnde haar oefening op verplichte muziek. Zij opende haar oefening zeer dynamisch met een mooie arabier flik flak salto. Verder turnde zij bijna alle plusjes in haar oefening die nodig zijn om tot een hogere eindscore te komen. Resultaat mocht er dan ook zijn, bij de vloer werd Yuwei 8e. Daarna door naar de Pegasus, het springtoestel. Yuwei liet een mooie “half in half uit” zien en scoorde hiermee opnieuw hoog met 11.000 punten, goed voor een 4e plaats. Als derde toestel moest Yuwei naar de brug, dit keer bestaande uit één ligger. Yuwei liet dit keer zien dat ze eindelijk de kip beheerste en voer-de deze zeer goed uit. De opzwaaien hadden wat hoger uitgevoerd mogen worden en ook de salto afsprong was wat aan de lage kant, score 11.350 punten. Als vierde en laatste toestel moest Yuwei haar oefening op de evenwichtsbalk tonen. Helaas viel zij tijdens haar oefening met de radslag van de balk. Dit kostte haar ruim een hele punt. Ook ontbrak het nog wat aan de lenigheid bij de gymnastische sprongen. Score op balk 9.550 punten. 
In het totaal klassement steeg Yuwei maar liefst vijf plaatsen en behaalde een mooie 13e plaats.
Op 17 januari a.s. vindt de derde een laatste plaatsingswedstrijd plaats voor Yuwei. Dan zal bepaald worden of zij zich wel of niet heeft geplaatst voor de Districtsfinale. 
Bijdrage van Annelies Blankestijn
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen