Foto-expositie van IVN Barneveld

Foto:

In de maand mei is in het leescafé van de bibliotheek van Nijkerk een foto-expositie te zien van de fotowerkgroep van IVN Barneveld. De expositie heeft als onderwerp “Landschap”. 

Landschappen vormen een geliefd onderwerp voor veel fotografen. Ook bij amateurfotografen gaat de camera mee op wandelingen en zeker op vakantie. Het landschap is vaak mooi, het laat zich betrekkelijk eenvoudig benaderen en het ondergaat boeiende veranderingen in de loop van de dag en van het jaar. 
Een landschap bestaat uit geologische, biologische en cultuurhistorische elementen. Deze elementen vormen  met elkaar een geheel vormen en zijn in één keer zichtbaar. Het landschap is een visueel begrip. Je kunt het alleen maar waarnemen op een gegeven moment. 
Dit heeft tot gevolg dat een landschap per definitie gepaard gaat met een bepaalde weerssituatie. Het staat nooit los van het weer van dat moment. Het landschap kent altijd een seizoen: het wordt gefotografeerd in de winter, lente, zomer of herfst.
Over de plaats van een fotowerkgroep binnen IVN Barneveld is de organisatie helder: “Het IVN is een unieke organisatie, die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. En dan gaat het om kennis, passie en doen: hoofd, hart en handen. Naast het organiseren van wandelingen met natuurgidsen, het onderhouden van natuurgebieden en de zorg voor nestkasten, hoort zeker ook het fotograferen van de omgeving. Fotografen kijken naar de natuur en wachten tot ze een mooie compositie kunnen vastleggen. Daarom is het logisch dat IVN Barneveld een fotowerkgroep heeft.” 
De expositie is te zien op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00-17.30 uur, op vrijdag van 9.00-20.30 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur. De toegang is gratis. Het adres van de bibliotheek is: Frieswijkstraat 99 in Nijkerk, telefoon (na 14.00 uur) 033-2451756. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen