Informatieavond verbreding A1 Bunschoten – Hoevelaken

Rijkswaterstaat gaat de A1 tussen aansluiting Bunschoten en knooppunt Hoevelaken verbreden van 2 naar 3 rijstroken in de richting van Amsterdam naar Apeldoorn. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op 26 maart 2014 het ontwerp-tracébesluit A1 Bunschoten – Hoevelaken vastgesteld. Hierin staat het besluit om de A1, van Bunschoten richting Hoevelaken, te verbreden met een extra rijstrook.

Met de verbreding worden twee fileknelpunten uit de File Top-50 aangepakt. De aanleg van de extra rijstrook op de A1 van Bunschoten richting Hoevelaken maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten. Rijk, regio en het bedrijfsleven nemen daarbij slimme maatregelen om de bestaande infrastructuur beter te benutten en de doorstroming op grote knelpunten te verbeteren.
Ontwerp-tracébesluit
Het ontwerp-tracébesluit beschrijft de infrastructurele voorzieningen en maatregelen aan de A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken. Ook bevat het ontwerp-tracébesluit een beschrijving van de effecten op de omgeving. Van 4 april tot en met 15 mei 2014 is het mogelijk te reageren op de plannen van Rijkswaterstaat. De m.e.r.-beoordeling en het ontwerp-tracébesluit zijn te downloaden op www.centrumpp.nl. Het definitieve tracébesluit wordt eind 2014 verwacht.
Informatieavond
Op 15 april 2014 houdt Rijkswaterstaat een informatiebijeenkomst van 18.30 tot 21.30 uur in het Campanile Hotel, De Brand 50 in Amersfoort.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen