“Het Dorp” van Sonneveld leidraad voor Nieuwjaarfototentoonstelling 

Op vrijdagavond 3 januari 2014 organiseert Lions Club Hoevelaken de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst in grand café De Haen.

Eveneens sinds de verzelfstandiging van Hoevelaken in het jaar 2000 verzorgt Historisch Hoeflake dan een grote fototentoonstelling. Deze keer staat daarbij Hoevelaken centraal op een manier, zoals bezongen door Wim Sonneveld in zijn lied ‘Het Dorp’.
Het is een bijzondere tentoonstelling die de fotocommissie van Historisch Hoeflake – bestaande uit Jan Baas, Aalt van de Pol, Wim Heining en Jan Beitler – voor deze gelegenheid heeft samengesteld. Verschillende onderwerpen uit het bekende lied van Wim Sonneveld zijn ‘vertaald’ naar situaties uit het verleden van Hoevelaken: oude ansichten, de kerk, een kar met paard, schoolkinderen (klassenfoto’s), het tuinpad van mijn vader, lanen met bomen, boeren, modernisering, dorpsjeugd, muziek etc. Ook zal dit lied die avond in verschillende uitvoeringen ten gehore worden gebracht.
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie wordt ook aandacht gevraagd voor het Lions Goede Doelenproject voor 2014: Café Rouwkost, waar mensen van alle leeftijden terecht kunnen om met lotgenoten te praten over een verloren dierbare.   
De Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake nodigen alle dorpsgenoten van harte uit om deze gezellige ontmoetingsbijeenkomst bij te wonen. 
De grote zaal is op 3 januari vanaf 19.00 uur open.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden