Filmcafé Hoevelaken: “Boven is het stil”

Foto:

Op woensdag 8 januari is om 19.30 uur de film Boven is het stil te zien in recreatiezaal De Kopperhof, Sportweg 25. Boven is het stil is de verfilming van het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker. Het verhaal gaat over een boerenzoon die door de ziekte van zijn vader ontdekt dat hij nooit het leven heeft geleid dat hij had willen leiden.

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader.  De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmer’s leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. 
Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmer’s leven voorgoed te gaan veranderen.
Boven is het stil kwam in 2012 uit en is de vijfde film van regisseur Nanouk Leopold. De roman won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen uitgegeven. 
De film wordt vertoond in samenwerking met Sigma.
De film duurt 93 minuten en wordt vanaf 19.30 uur vertoond in recreatiezaal De Kopperhof, Sportweg 25 in Hoevelaken. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek van Hoevelaken. Ze kunnen worden gereserveerd via www.bibliotheeknijkerk.nl. De toegangsprijs is € 7,50 inclusief koffie of thee. Bibliotheekleden betalen € 6,-. Na afloop van de film is er gelegenheid om over de film na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen