Bibliotheken introduceren VerhalenBieb

Foto: bibliotheek

Voor iedereen die even een verhaal wil lezen op smartphone of tablet is er nu de VerhalenBieb-app van de Bibliotheek.

De app start met 20 verhalen in de categorieën: humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal bij. Een makkelijke manier om altijd en overal korte verhalen te lezen op smartphone of tablet. De VerhalenBieb bevat korte verhalen voor volwassenen, met een pakkend en verrassend plot. Ze zijn in 15 tot 20 minuten te lezen – ideaal voor onderweg, op wachtmomenten of voor het slapen gaan.

Over de app
De VerhalenBieb-app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store voor leden én niet-leden van de bibliotheek. Voor het lezen is geen internetverbinding nodig; het gedownloade verhaal wordt opgeslagen op smartphone of tablet.

2015-02-20 bibliotheek verhalenbieb

Breed aanbod met 4 apps
De bibliotheken bieden inmiddels een breed en gevarieerd aanbod apps: de VakantieBieb (e-books tijdens de zomervakantie), de LuisterBieb (luisteren naar boeken), de PoëzieBieb (poëzie) en nu dus de VerhalenBieb (korte verhalen): zo is er ‘voor elk wat wils’.

Goede ontwikkeling
Directeur Roel Zuidhof van de Bibliotheek Nijkerk is blij met deze ontwikkeling “Leesbevordering is een speerpunt voor de bibliotheek. We willen alle inwoners van ons werkgebied in aanraking brengen met lezen en leesplezier. Dat kan met een papieren boek of tijdschrift, maar met digitaal lezen bereiken we nog meer mensen. Steeds meer leden lenen nu ook e-books via www.bibliotheek.nl/ebooks. Daarom verwacht ik dat ook de VerhalenBieb veel gebruikt zal worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen