Het zichtbare en onzichtbare

Foto: Google Streetview

Wethouder Nadya Aboyaakoub 11 november om 15.00 uur opent de expositie.

Bovendien is er die middag een presentatie van Linda Verkaaik “Het duet van mijn moeder”.

COREN GEUS (Julianadorp) heeft zich altijd het meest aangetrokken gevoeld tot de verstilling van het stilleven. Dat is iets waar zij wat aan kan toevoegen. En dan vooral glas. Want het spel van licht en donker en de opdracht die ze zichzelf geeft om van iets ogenschijnlijks simpels iets interessants te maken, daarvoor is glas het allermooist. Het schilderen van glas is het schilderen van transparantie, soms is het bijna het schilderen van niets. Door haar zorgvuldig gekozen composities en het meer dan fotografisch weergeven van de objecten op het linnen, komt zij tot een verfijnde abstractie. Haar werk is — zowel in techniek als in emotie — heel gebalanceerd, neigt naar perfectie met heel veel stilte.
Linda Verkaaik

LINDA VERKAAIK (Nijkerk) heeft een monument gemaakt op Marken ‘Drowning’, als herdenking aan de watersnood. Een monument van zwart stalen figuren, drenkelingen. Ook heeft zij een film installatie gemaakt, waar de witte dansende armen van haar moeder het ritme wat de ballerina’s bepalen: Chorea. Nu maakt ze een moment, een still. Het is stil. Het ruwe ritme van de zee is tot stilstand gekomen. Haar figuren zweven er nog, hun huid rimpelt door het wuivende water. Verdrinken lijkt een dans. Het is zweven in een vacuum.

De keramist HEIN SEVERIJNS (Reuver) is een meester op de draaischijf. Het draaien met de weerbarstige porseleinklei en het gebruik van de moeilijk te hanteren zijdematte kristalglazuren zijn voor hem een uitdaging. De elegante kleine kristallen hebben zijn voorkeur, omdat zij in evenwicht moeten zijn met de delicate vormgeving van de objecten. Na meer dan 50 jaar met keramiek bezig te zijn geweest, met een langzame, maar stelselmatige ontwikkeling van vele details, is hij tot de overtuiging gekomen dat hij de geleidelijke evolutie van zijn huidige werkwijze moet voortzetten, totdat hij zijn enige en onbereikbare doel heeft bereikt, namelijk om éénmaal het perfecte object te realiseren.

article
117400
Wethouder Nadya Aboyaakoub 11 november om 15.00 uur opent de expositie. Bovendien is er die
2018-10-26T11:36:33+00:00