Doe mee aan Clean Up Day!

Foto:

Op zaterdag 21 september 2019 is het World Clean Up Day.

dat is het grootste burgerinitiatief ter wereld, dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. Ook in Nijkerk zijn er initiatieven waar u zich bij aan kunt sluiten. De gemeente faciliteert in elk geval de acties van twee groepen die daarom gevraagd hebben. Dat doet ze door zakken, knijpers en andere materialen beschikbaar te stellen om op te ruimen. Ook wethouder Harke Dijksterhuis doet mee met één van de acties van World Clean Up Day in Nijkerk. Kunnen we ook op u rekenen?

Zwerfafval is de verzamelnaam voor ál het afval dat niet in de afvalbak terechtkomt. In Nederland bestaat zwerfafval vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsmateriaal zoals snoepwikkels, flesjes en blikjes. Een schonere wereld begint bij…u. En bij uw buurt. Want als iedereen een klein stukje schoonhoudt, bereiken we samen een groot resultaat. In de gemeente Nijkerk zijn er minimaal twee punten van waaruit de zwerfvuilactie gezamenlijk start.

Startpunt in Nijkerk: Profile De Ridder

In Nijkerk kunt u zich aanmelden bij fietsenwinkel Profile Ridder aan de Groenestraat 44. U wordt daar om kwart voor 10 ontvangen met koffie of thee. Daarna gaat de groep samen 2 uur lang zwerfvuil verzamelen. Om 12 uur komen zij met hun zakken zwerfvuil weer bijeen in de winkel.

Startpunt in Hoevelaken: de Wiekslag

Woont u in Hoevelaken? Dan kunt u tussen 10.00 uur en 11.30 uur op de Wiekslag materiaal ophalen om zwerfafval uit uw eigen omgeving op te gaan ruimen. Dat zwerfvuil kunt u als u klaar bent, ook weer op De Wiekslag neerzetten. Daar haalt de gemeente het dan aan het eind van de dag op. Daarnaast zullen vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade Hoevelaken helpen om het dorp schoon te maken.

Aanmelden

Aanmelden voor deze acties is prettig, zodat de gemeente Nijkerk weet hoeveel materialen zij beschikbaar kan stellen. Aanmelden om mee te doen aan de actie kan via een speciale site . Hier kunt u eventueel ook uw eigen zwerfvuilactie opstarten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0