Wethouder Windhouwer reikt prijzen uit voor inzamelen van vuurwerkafval

Wethouder Windhouwer (midden) met de prijswinnaars
Wethouder Windhouwer (midden) met de prijswinnaars
Foto: gemeente Nijkerk

Om inwoners van de gemeente Nijkerk te stimuleren vuurwerkresten op te ruimen, hield de gemeente dit jaar een opruimcampagne voor vuurwerkafval. Voor iedere ingeleverde vuilniszak ontvingen de deelnemers een lot. Wethouder René Windhouwer maakte vandaag, vrijdag, de prijswinnaars bekend.

Op vijf locaties konden de deelnemers vuilniszakken met vuurwerkresten inleveren. Voor iedere ingeleverde vuilniszak ontvingen de deelnemers een lot. Er zijn 545 vuilniszakken ingeleverd met in totaal 3260 kilo.

Veiligheid

”Vuurwerkafval is een grote milieubelasting. Maar nog belangrijker vind ik de veiligheid. Opruimen door ouders met kinderen, buren en andere volwassenen voorkomt dat vuurwerk dat niet is afgegaan op straat blijft liggen”, zegt wethouder Windhouwer.

Landelijke campagne

De opruimactie sluit aan bij de landelijke campagne: ‘Sorry buren, dat vuurwerk waait toch vanzelf weg. Geen excuus, vuurwerk ruim jezelf op.’ Deze jaarlijkse campagne is bedoeld om slachtoffers door vuurwerkafval te voorkomen. Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt op nieuwjaarsdag. Jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af. ‘Weigeraars’ kunnen alsnog ontploffen.

De opruimactie levert een bijdrage aan de veiligheid van kinderen. De gemeente wil dat graag belonen en daarom koppelde zij een verloting met prijzen aan de opruimactie.

Prijswinnaars

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen