Gemeente geeft aftrap voor sportvisie

NIJKERK – De gemeente Nijkerk maakt dit jaar een sportvisie voor de periode 2013-2025.

NIJKERK – De gemeente Nijkerk maakt dit jaar een sportvisie voor de periode 2013-2025.

De sportvisie geeft duidelijkheid over de sportambitie van de gemeente. De gemeente wil de sportvisie nadrukkelijk in samenspraak met sportverenigingen, andere maatschappelijke organisaties,  marktpartijen en inwoners ontwikkelen. Over deze participatie heeft het College een startnotitie gemaakt waarover de gemeenteraad in april een beslissing zal nemen.

 

De sportvisie 2013-2025 is bedoeld als kader voor toekomstig sportbeleid. De sportvisie geeft duidelijkheid over de gemeentelijke inspanningen op sportgebied, ten aanzien van sportaccommodaties die door de gemeente worden gefaciliteerd, over de vormgeving van beheer & exploitatie van accommodaties en over sportstimulering door de gemeente. Binnen de sportvisie wordt directe verbindingen gelegd met speerpunten vanuit het gemeentelijke gezondheidsbeleid, zoals bijvoorbeeld het stimuleren van sportdeelname en het voorkomen van overgewicht.

 

De sportvisie wordt gemaakt in een actief samenspel met belanghebbende partijen. De gemeente zoekt in de participatie met name naar informatie en ideeën bij de belanghebbende partijen wat betreft de visie, behoefte en de functie van sport en zoekt daarnaast draagvlak voor de rol van de gemeente en de wijze van samenwerking.

 

Hiervoor organiseert de gemeente medio dit jaar een interactieve werkconferentie met (sport)verenigingen. Daarna worden een tijdelijke klankbordgroep en consultatiegroep opgericht. De klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van sportverenigingen en de consultatiegroep bestaat uit betrokken niet-sport partijen. Deze groepen gaan de gemeente adviseren over de totstandkoming van de sportvisie. De sportverenigingen zullen hierbij ook worden uitgedaagd om hun eigen maatschappelijke rol en zelfwerkzaamheid te versterken. Via de gemeentepagina en de website worden inwoners betrokken.

 

Op 26 april neemt de gemeenteraad een beslissing over de participatiewijze die het college gekozen heeft. De planning is dat de gemeenteraad de sportvisie in december 2012 kan vaststellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen