Groot onderhoud fietspaden Corlaer bijna klaar

Foto:

“Wij zijn erg blij dat wij hiermee onze fietspaden breder en veiliger kunnen maken. Er is de afgelopen periode hard gewerkt door de medewerkers van aannemer Dusseldorp om dit te realiseren. Het project is bijna klaar en het resultaat mag er wezen”, geeft wethouder Geert Horst aan.    

Groot onderhoud nodig 
Er was ook behoorlijk wat schade aan het asfalt van de fietspaden. En het aantal fietsers op de fietspaden in de wijk Corlaer is de  laatste jaren sterk toegenomen.  Met het groot onderhoud zijn de hoofdroutes verbreed naar 3,50 meter. Dat is de actuele norm voor hoofdroutes met een vergelijkbare hoeveelheid fietsers. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan waardoor de (verkeers)veiligheid van de betreffende fietspaden is verbeterd. Zo zijn kruisingen aangepast, scherpe bochten verminderd en er is eenduidigheid in de oversteekplaatsen gerealiseerd. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden zijn opmerkingen van gebruikers,  over  het gevoel van onveiligheid door veel beplanting en verminderde verlichting, ook meegenomen. Naar verwachting wordt eind december het project opgeleverd.  
Gelders Fietsnetwerk
Om Gelderland nog nadrukkelijker als fietsprovincie op de kaart te zetten, hebben de Provincie Gelderland en de zes Gelderse regio’s het initiatief genomen om het Gelders Fietsnetwerk op te richten. Samen met de betrokken partijen wil de provincie het fietsgebruik in Gelderland verder bevorderen door verbetering van het fietsnetwerk tussen verschillende gemeenten en de bekendheid ervan vergroten
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen