Aanpassing plan woningbouw de Globe

Foto: Gemeente Nijkerk

Het college heeft het plan voor woningbouw op het terrein van de Globe in Hoevelaken aangepast. Er komt 1 koopwoning minder aan de Stoutenburgerlaan en 1 sociale huurwoning aan de J.J.A. Goeverneurlaan wijzigt in een koopwoning.

Ook wordt er extra zorg besteed aan de inpassing in de omgeving. Het college legt het aangepaste voorstel aan de gemeenteraad voor. Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad het voorstel in februari.

De locatie de Globe in Hoevelaken ligt sinds 2014 braak. Woningbouw is de meest in de omgeving passende én betaalbare oplossing. Het afgelopen jaar heeft het college plannen ontwikkeld voor woningbouw. In december heeft de gemeenteraad het voorstel voor het voorkeursscenario van het college besproken. Tijdens de bespreking in de gemeenteraad bleek dat er brede steun was voor het scenario, maar dat er nog wel vragen waren. Het voorstel is daarom aangehouden.

De vragen van de gemeenteraad gingen onder andere over de verkeerssituatie aan de Stoutenburgerlaan en de relatie met het woningbouwprogramma. Er is een nadere verkeerskundige analyse gedaan, die geeft geen aanleiding tot aanpassingen in het plan. Het college heeft daarnaast de inbreng van omwonenden nogmaals gewogen en besloten om 1 koopwoning minder te bouwen en 1 sociale huurwoning te wijzigen in een koopwoning. De inmiddels verbeterde marktsituatie maakt het voor de ontwikkelaar en de woningcorporatie ook mogelijk om hiermee in te stemmen. Daarnaast wil het college extra zorg besteden aan de entree van het geplande straatje naar de parkeerplaatsen en aan de erfafscheiding tussen de parkeerplaats en de woningen aan de Resedalaan.

Dit is een bericht van de gemeente

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen