Kopen huurwoning Hoevelaken voor meer Alliantiehuurders mogelijk

Bewoners van 123 huurwoningen in Hoevelaken krijgen de gelegenheid om hun woning te kopen. Woningcorporatie de Alliantie mag van de gemeente nog maximaal 29 vrije sector huurwoningen verkopen. Bewoners van de bewuste woningen ontvangen van de Alliantie per brief informatie over de mogelijkheden.

Woningen geselecteerd
De Alliantie verkoopt woningen om te kunnen blijven investeren in haar woningvoorraad  In 2011 heeft de gemeente al toestemming gegeven om 43 geselecteerde huurwoningen voor verkoop aan te bieden aan de huidige huurders, of bij een verhuizing aan nieuwe bewoners. Hiervan hebben 14 bewoners gebruik van gemaakt. Het college heeft nu besloten dat er veel meer, in totaal 123, woningen in aanmerking komen voor verkoop. Het maximum aantal woningen dat daadwerkelijk verkocht mag worden blijft 43, om zo een gevarieerde woningvoorraad met huur- en koopwoningen te behouden. Er kunnen dus nog 29 woningen verkocht worden. 
Procedure van toewijzing 
De gemeente heeft samen met de Alliantie de lijst met adressen van woningen die verkocht mogen worden vastgesteld. Het betreft huurwoningen waarvoor de Alliantie een vrije sectorhuur mag vragen en het gaat dus niet om de voorraad sociale huurwoningen. De huurwoningen worden eerst te koop aangeboden aan de zittende huurders. Vervolgens krijgen de 29 huurders met de langste woonduur daadwerkelijk de mogelijkheid de woning te kopen. Als er geen 29 zittende huurders zijn die hun woning willen kopen, worden de woningen zodra ze leeg komen te koop aangeboden. In eerste instantie komen huurders van de Alliantie hiervoor in aanmerking, daarna overige kandidaten. Ook deze verkoop gaat op basis van woonduur. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen