WijNijkerk maakt werk van energiebesparing

Tim Kloet krijgt ledspaarlamp van wethouder Van Veelen
Tim Kloet krijgt ledspaarlamp van wethouder Van Veelen
Foto: Arjen Gerritsma

Op de Dag van de Aarde, 22 april, lanceerden WijNijkerk en de gemeente Nijkerk de campagne “Nijkerk woont duurzaam”.

Dit is onderdeel van een gezamenlijke campagne van zeven gemeenten uit de regio FoodValley. De gemeente wil bewoners helpen bij het energiezuinig maken van hun woning en het thuis opwekken van duurzame energie. Energie besparen is enorm belangrijk voor behoud van een goed milieu en levert bovendien ook een interessante besparing op bij de energierekening. De gemeente Nijkerk heeft op de website www.WijNijkerk.nl een Energieloket waar inwoners terecht kunnen voor al hun vragen en een eerste gratis advies.

2016-04-25 Wethouder Wim van Veelen en de heer Kloet - WijNijkerk - energiebesparing 2

Wethouder Wim van Veelen is blij met deze campagne: ”Ik heb zelf een warmtepomp en deze week worden er zonnepanelen op het dak van mijn woning gelegd. Ik roep iedere Hoevelaker, Nijkerker en Nijkerkervener op om eens serieus te kijken naar de mogelijkheden van energie besparen en eigen energie opwekken.”

De familie Kloet is bezig met het bouwen van een zeer duurzame woning in Nijkerkerveen. Wethouder Wim van Veelen bezocht hen en zag het toepassen van duurzame materialen, perfecte kierdichting, driedubbel glas, vochtregulerend (damp-open) dak, slimme verwarming en ventilatie met warmte terugwinning. Een voorbeeld van hoe mooi en prettig wonen het is in een energiezuinige woning.

WijNijkerk wil ook u helpen, met het Energieloket, ‘Samen voor duurzaamheid’. Bij het Energieloket kunt u onder andere terecht voor informatie over het isoleren van uw woning, het verbeteren van het wooncomfort, zonnepanelen en over subsidies en financieringsmogelijkheden.

2016-04-25 Wethouder Wim van Veelen en de heer Kloet - WijNijkerk - energiebesparing 3

Het energieloket is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 21 uur en op zaterdag tussen 9 en 15 uur, T 06-10731261 Het email adres is [email protected]. De energieadviseur is Teun van Roekel.

Dit is een bericht van de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen