Regiogemeenten kiezen voor gezamenlijk hrm-systeem

Foto: nijkerk.neiuws.nl

De gemeenten Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten willen vanaf 1 januari 2017 samenwerken op het gebied van de bedrijfsvoering.

1 salarissysteem 1e stap

Als eerste concrete stap wordt er nu een e-hrm systeem (een elektronisch personeels- en salarisadministratiesysteem) aangeschaft. De vier gemeenten zullen op 15 september 2016 hun handtekening zetten onder de overeenkomst met Raet. Die overeenkomst heeft een lengte van acht jaar. Dit systeem moet vanaf 1 januari 2017 operationeel zijn en de verdere implementatie moet voor 2019 zijn afgerond.

Youforce van Raet als beste uit aanbesteding

De colleges van burgemeester en wethouders hebben besloten de Europese aanbesteding van het e-hrm-systeem samen te doen. Uit deze aanbesteding is ‘Youforce’ van Raet als beste naar voren gekomen. Dat is een modern e-hrm-systeem, dat gebruik maakt van ‘Employee Self Service’. Het ondersteunt de automatische afhandeling van processen. Daarmee kunnen bijvoorbeeld makkelijker medewerkers met bepaalde competenties gevonden worden. Alle gemeenten stappen vanaf volgend jaar over op dit gezamenlijke e-hrm-systeem. Dan worden de processen zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Het wordt eenvoudiger om de hrm-professionals en overige medewerkers te ondersteunen, te vervangen en meer met elkaar te laten samenwerken.

Bredere samenwerking

Niet alleen op het gebied van personeel en organisatie willen de gemeenten samenwerken. Ook op het gebied van financiën, juridische zaken en ICT. Door deze ‘Samenwerking bedrijfsvoering’ willen de gemeenten de kwaliteit verbeteren, de kwetsbaarheid verminderen, ontwikkelingskansen bieden voor medewerkers en de kosten beperken. De raden van de vier gemeenten moeten nog een besluit nemen over de verdere samenwerking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen