“Samen aan Zet” staat in de belangstelling

De aula van het Lodensteincollege liep vol met meer dan 100 belangstellenden voor de drie startende dialooggroepen in  “Samen aan Zet”

Het was de aftrap voor “Veiligheid en handhaving”, “Wonen en woonomgeving” en “Sociaal domein”. Die laatste dialooggroep bleek bij een peiling veruit het meest in de belangstelling van de aanwezigen te staan.

De eerste twee groepen zijn al een eind verder. “Leefstijl” en “Economie en bedrijfsomgeving” hebben inmiddels hun visie uitgewerkt in concrete voorstellen. Wethouder Nadya Aboyaakoub riep de mensen in de zaal dan ook op de beweging, die met die twee dialooggroepen in 2016 gestart is, door te zetten: “U bent nu echt in de gelegenheid om mee te denken en invloed uit te oefenen.”

Ze liet er ook geen misverstand over bestaan, dat de gemeenteraad de voorstellen van de dialooggroepen zal overnemen: “De gemeenteraad heeft kaders gesteld en gezegd, dat de voorstellen door de raad worden over genomen, als ze binnen die kaders blijven.”

De zaal kreeg een aantal stellingen voorgelegd. In de beantwoording bleek een grote voorkeur van de aanwezigen voor de dialooggroep “Sociaal domein”. Bovendien verwachtte het merendeel van de aanwezigen, dat tegengestelde belangen een grote rol zullen spelen. Terwijl, zo zei presentator Martijn Loerakker, het belang van Nijkerk voorop zou moeten staan.

 

 

Dossier: Samen aan zet
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen