Taxus-snoeisel is veel meer dan groen afval

Foto:

De taxushaag bevat baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van Taxol en Taxotere: twee veel gebruikte middelen bij chemokuren.

De taxus baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van uw taxushaag erg waardevol!

Alleen in de snoeiperiode van 15 juni tot 31 augustus is de basisgrondstof voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. Stichting Taxus voor Hoop zamelt het snoeisel in om dit te laten verwerken tot kanker bestrijdende medicijnen.

Hoe werkt het?

Op zaterdag 24 juni en zaterdag 8 juli van 09.00 uur tot 12.00 uur zijn er zes inzamelpunten in de gemeente waar u het snoeisel heen kan brengen.

  1. Woningstichting Nijkerk van het Hofstraat 40
  2. Maranathaschool Grieglaan 4
  3. Kinderdag verblijf Baloe Goeverneurlaan 1
  4. Tiggelhaven Groenbeheer Oosterdorpsstraat 32
  5. Plein Nijkerkerveen bij Spar
  6. Henk Hark Gildenstraat 1a (zuiverzorg)

Naast deze inzameldagen en -tijden kunt u altijd uw taxus-snoeisel tussen 15 juni en 8 juli kwijt op de volgende inzamelpunten: Tiggelaven Groenbeheer, Oosterdorpsstraat 32 in Hoevelaken en bij Henk Hark, Gildenstraat 1a in Nijkerk.

Voor meer informatie over de actie? Kijk op de website www.taxusvoorhoop.nl. Ook kunt u bellen of mailen met Ronald van ’t Hazeveld via 14 033 of mailen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen