Gemeentesecretaris Haalstra vertrekt

Foto: Arjen Gerritsma

Gemeentesecretaris en algemeen directeur Mathilde Haalstra neemt na acht jaar afscheid van de gemeente Nijkerk. Dat heeft ze deze week bekend gemaakt.

Haalstra heeft 15 jaar bij gemeenten gewerkt en heeft besloten een nieuwe stap in haar carrière te zetten. Ze gaat vanaf 1 april een onderneming runnen voor de organisatie van groepsreizen naar en de verkoop en verhuur van vakantievilla’s aan de Spaanse Costa Tropical. Een regio die ze de laatste jaren heeft leren kennen. Haalstra: “Het is een uitdagende stap in een nieuw land en in een nieuwe branche. Ik heb de kans om mij op mijn 55ste te ontwikkelen in een volledig nieuw vakgebied en mij in te zetten om deze nieuwe onderneming tot een succes te maken. Deze kans grijp ik met beide handen aan.”

Als gemeentesecretaris heeft ze zich onder andere ingezet voor een vernieuwing van de ambtelijke organisatie. Ontwikkelingen in de samenleving vragen om een nieuwe rol van de gemeente. Daaraan is de afgelopen jaren volop gewerkt. Mathilde Haalstra geeft aan trots te zijn op de organisatie. “Door alle veranderingen heen zijn de medewerkers zich blijven inzetten voor een mooier en beter Nijkerk. En ook ik heb met volle overtuiging en inzet aan deze doelstelling bijgedragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de ontwikkeling van de organisatie zal slagen.”

Mathilde Haalstra is sinds januari 2008 gemeentesecretaris van de gemeente Nijkerk. Over de invulling van de vacature die ontstaat met haar vertrek is nog niets bekend.

Dit is een bericht van de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen