Denk en doe mee

Foto: rechtenvrij

Er komen drie dialooggroepen die bestaan uit inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Zij maken per groep een visie en komen met uitgewerkte voorstellen over specifieke thema’s. Wij nodigen u graag uit om mee te doen aan één van de dialooggroepen:

  • Dialooggroep Veiligheid en Handhaving;
  • Dialooggroep Wonen en woonomgeving;
  • Dialooggroep Sociaal Domein.

De dialooggroep Veiligheid en handhaving  gaat praten over thema’s als vergunningen, regels en openbare orde & veiligheid. De dialooggroep Wonen en woonomgeving buigt zich over huisvesting, infrastructuur, afval, openbare ruimte en landschap. De dialooggroep Sociaal Domein gaat zich bezighouden met welzijn en zorg, jeugd en onderwijs.          

Goed om te weten…

Voor elk voorstel van een Dialooggroep geldt: voldoet het aan de kaders die de gemeenteraad heeft vastgesteld, dan kan het voorstel uitgevoerd worden en is het niet meer de gemeente(raad) die bepaalt of een voorstel door kan gaan.Deelname vraagt van u om minimaal zes keer een avond mee te denken. Het levert u nieuwe contacten, plezierige avonden en vooral directe invloed op. Op www.nijkerk.eu/samenaanzet leest u meer informatie over de Dialoog ‘Samen aan Zet’, zoals over de samenstelling van de groep, de procesbegeleiding vanuit de gemeente en de kaderstelling van de gemeenteraad

Als u zich opgeeft, is dat geen garantie dat u ook daadwerkelijk meedoet. Als er voor een bepaald belang te veel aanmeldingen zijn, is het aan de groep zelf om gezamenlijk tot een evenwichtige samenstelling te komen. En als u al eerder aan een dialooggroep heeft deelgenomen, is het nu de beurt aan een ander…

Deelname vraagt van u om minimaal zes keer een avond mee te denken. Het levert u nieuwe contacten, plezierige avonden en vooral directe invloed op. Op www.nijkerk.eu/samenaanzet leest u meer informatie over de Dialoog ‘Samen aan Zet’, zoals over de samenstelling van de groep, de procesbegeleiding vanuit de gemeente en de kaderstelling van de gemeenteraad.

Dossier: Samen aan zet
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen