Wethouder Patricia van Loozen bezoekt De Klepperman

Foto:

Wethouder Patricia van Loozen bracht op donderdag 9 maart een bezoek aan Hotel De Klepperman aan de Oosterdorpsstraat.

Zij sprak met hoteldirecteur Bilderberg Hotel De Klepperman: Joan Boersma. De heer Boersma is 30 jaar verbonden aan Bilderberg en ziet de laatste tijd, door de aantrekkende economie, steeds mooiere cijfers in het karakteristieke hotel . Tijd om kennis te maken met wethouder Patricia van Loozen, en haar te spreken – als wethouder onder meer verantwoordelijk voor de Participatiewet – over zijn ervaringen over deze wet binnen het hotel waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Werkgevers krijgen steeds meer verantwoordelijkheden door de wijziging in de wet- en regelgeving zoals de Participatiewet. Bilderberg, waar hotel De Klepperman onder valt heeft zo’n twee jaar geleden zelf het initiatief genomen om mensen in te laten stromen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na overleg met het UWV, jobcoaches en ook mensen van HRM van de Bilderberg zelf zijn er functieprofielen opgesteld. Het bedrijf is getoetst door het UWV en binnen de 17 hotels van Bilderberg zijn 4 tot 5 functies beschikbaar. Deze functies behelzen vooral repeterende, eenvoudige werkzaamheden. Met wisselend succes zet Hotel De Klepperman werknemers in via de Participatiewet. “De doelstelling van de Participatiewet is om mensen met arbeidsvermogen naar werk toe te leiden.

Met de inwerkingtreding van de Participatiewet is de toegang tot de Wajong en de Wet sociale werkvoorziening vanaf 2015 afgesloten voor de nieuwe instroom van mensen met arbeidsmogelijkheden. Gemeenten hebben de taak hen zoveel mogelijk te ondersteunen naar regulier werk. Maar dit kunnen we als gemeente niet alleen! Fijn dat bedrijven – en in dit geval Hotel De Klepperman – ons daarbij helpen’’. Aldus wethouder Patricia van Loozen. Naast dat gesproken is over de Participatiewet, sprak de heer Boersma de wens uit dat Hotel De Klepperman graag dé centrale uitvalbasis wil zijn binnen de regio als ontmoetingsplek en vergaderplek binnen zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Reacties