Bestuursvoorzitter Weil verlaat ziekenhuis St Jansdal

Bestuursvoorzitter Relinde Weil
Bestuursvoorzitter Relinde Weil
Foto: St Jansdal

Relinde Weil vertrekt medio maart als voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis St Jansdal. Na zeven jaar is voor haar het moment aangebroken om een nieuwe stap te zetten in haar loopbaan. Weil gaat aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Relinde Weil: “Ik kijk met trots en groot plezier terug op de afgelopen jaren, waarin ik aan het roer van het St Jansdal mocht staan. Met elkaar hebben we veel tot stand gebracht. Voor mij begon dat met de implementatie van Epic. Dit nieuwe elektronisch patiëntendossier heeft ons veel gebracht als het gaat om kwaliteit van zorg en een beter inzicht in de zorgprocessen. Vervolgens is het ziekenhuis met de doorstart van Lelystad bijna in omvang verdubbeld. Hierdoor hebben wij het aanbod van ziekenhuiszorg in zowel Flevoland als op de Noordwest-Veluwe verder kunnen verbreden.”

Ik kijk met trots en groot plezier terug op de afgelopen jaren

Samenwerken

De jaren die volgden op de doorstart van Lelystad stonden sterk in het teken van de zorg voor covidpatiënten en het opbouwen en verder versterken van de samenwerking met de ketenpartners. Samenwerken was volgens Weil de afgelopen jaren het sleutelwoord. “Binnen de muren van het ziekenhuis heb ik onze artsen en medewerkers als één team zien samenwerken gedurende de lange en zware covidjaren. Buiten de muren van het ziekenhuis hebben we stap voor stap met de ketenpartners en de lokale politiek een prachtig netwerk kunnen opbouwen. Zo ben ik blij dat wij eind vorig jaar met woonzorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland en in nauwe samenwerking met de huisartsen ‘Getijde’ openden, een nieuwe afdeling voor ouderen in het ziekenhuis in Lelystad.”

Opvolging

Volgens de raad van toezicht zegt Weil te zullen missen in het bestuur van het ziekenhuis. Weil heeft volgens de raad veel betekend voor het St Jansdal in een periode met grote opgaven. De komende periode gaan de leden van de raad in gesprek met de adviesorganen om vervolgens te besluiten over haar opvolging.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen