Keurmerk voor spataderen voor Meander

Foto:

AMERSFOORT – Meander Medisch Centrum heeft wederom het landelijk Spataderkeurmerk in de wacht gesleept. Dit keurmerk onderstreept de kwaliteit van zorg aan mensen met spataderklachten. 

Zij kunnen voor onderzoek en medische behandeling terecht bij de chirurgen en dermatologen van het ziekenhuis. 
Het keurmerk wordt toegekend door patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep, die daarmee mensen helpt om een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en –laboranten en zijn dit jaar nog verder aangescherpt. 
Meander Medisch Centrum voldoet aan alle criteria. Er is onder meer gekeken naar de breedte van het behandelaanbod, de telefonische bereikbaarheid en informatievoorziening, de samenwerking tussen dermatoloog en chirurg, het werken volgens vaste protocollen en de mogelijkheid om binnen één dag een diagnose en behandelvoorstel te krijgen.  
Patiënten kunnen in Meander Medisch Centrum terecht voor alle vormen van onderzoek om de aard van de spataderen vast te stellen. Als de spataderen op medische gronden verholpen moeten worden, biedt de VNUS-methode uitkomst. Onderzoek en medische behandeling vinden plaats in het Spatadercentrum van Meander op locatie Baarn. Op de website www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zijn alle uitkomsten te vinden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen