Succesvol Longpunt

Vorige week kwamen een kleine 30 longpatiënten naar de Nije Veste om te luisteren naar diëtiste Natasja Arends over het nut van goede voeding in relatie tot hun ziekte.

Het onderwerp (Nut van goede voeding) van dit derde Longpunt hebben de Nijkerkse deskundigen onder aansturing van huisarts Wander Kars zelf bedacht.

Met een diapresentatie op de achtergrond sleept Arends de aanwezigen behendig door de materie heen. Vragen stellen mag men direct en dan schuift Margreet Muldersnel de tweede microfoon onder je neus zodat je overal in de zaal hoorbaar bent. Aan dit soort interrupties is geen gebrek, soms ook aangemoedigd door Mulder zelf.

De aanwezigen leren ook nieuwe dingen zoals de vet vrije massa index (VVMi) en de oorzaken van gewichtstoename bij de longziekte COPD. Een zijsprong naar voldoende beweging is snel gezet. Fysiotherapeut Cees de Wolff jr. is ook in de zaal aanwezig. Ook gezond eten met de schijf van vijf krijgt de aandacht. Allen nemen de folder met allerlei tips mee naar huis. Zo ook de folder over vitamine D, die geen woord meer zegt over de levertraan die men vroeger van de huisarts kreeg voorgeschreven.

Natasja Arends sluit af met een leuke quiz, die ook weer voldoende discussiepunten geeft. Haar slotwoorden vallen dik na vier uur, maar niemand let op de tijd. Allen kijken terug op een plezierige en waardevolle middag. Huub Piepers, de werkgroepcoördinator, dankt de beide dames voor hun geweldige inbreng en wijst de longpatiënten nog op de lunch voor COPD-patiënten bij restaurant Van der Valk in Harderwijk op zaterdag 19 december 2015 (informatie is op te vragen bij secretaris Petra Winter via telefoon 06-13833026).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen