Nog geen GezondVeluwe-keurmerk 2017

Foto: Gezond Veluwe

GezondVeluwe heeft aan nog geen enkele zorgverzekeraar het GezondVeluwe-keurmerk voor 2017 gegeven.

De onderhandelingen met de zorgverzekeraars zijn nog niet afgerond. Begin december maakt GezondVeluwe opnieuw de balans op en maakt dan kenbaar of én welke zorgverzekeraars het keurmerk ontvangen.
Een belangrijk onderwerp op de agenda is dat de kortdurende zorg voor ouderen in de regio gewaarborgd blijft.

Op de website van GezondVeluwe is weergegeven wat per zorgverzekeraar de stand van zaken is voor het GezondVeluwe-keurmerk 2017. Via de website kunnen inwoners ook lezen wat de voordelen voor hen zijn als zij de komende tijd bewust kiezen voor hun zorgverzekering en daarbij kijken naar het belang voor goede en duurzame zorg in hun regio.

 

De bepalingen voor 2017 gaan over het verbeteren van ouderenzorg, geboortezorg, herstel na een ingrijpende ziekte of operatie, regionale toegang tot eerstelijnsdiagnostiek (zoals bloedonderzoek), oncologisch zorg, toegang tot dure geneesmiddelen, eerstelijnsverblijf en wijkverpleging en behandeling van hart- en vaatziekten.

Onvoldoende middelen voor herstel in een zorginstelling dichtbij

Een belangrijk onderdeel van de gesprekken die nog lopen met de zorgverzekeraars is het punt dat de zorgvraag van een inwoner niet altijd in de regio beantwoord kan worden. Een oudere man uit Harderwijk moest bijvoorbeeld onlangs voor zijn herstel na een operatie opgenomen worden in een zorginstelling in Wageningen. Een onwenselijke situatie voor hem en zijn vrouw, die afhankelijk is van openbaar vervoer. GezondVeluwe maakt zich zorgen om de inwoners die voor zorg naar een verblijf in een zorginstelling ver buiten de regio moeten gaan en hierdoor geen gebruik kunnen maken vanhun sociale netwerk.

Over GezondVeluwe

De initiatiefnemers Zorggroep Noordwest-Veluwe, huisartsencoöperatie Medicamus en ziekenhuis St Jansdal hebben in 2015 GezondVeluwe opgericht om op te komen voor het belang van de inwoners van de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde. Met als doel dat de 150.000 inwoners de voordelen ervaren van goede, betaalbare zorg en ondersteuning dichtbij.

Na een succesvolle start werken onder de vlag van GezondVeluwe inmiddels meerdere zorg- en welzijnsaanbieders, gemeenten, patiënt- en cliëntenorganisaties en zorgverzekeraars duurzaam samen aan activiteiten die van belang zijn voor de inwoners. Behoud en verbetering van zorg in de regio Voor het behoud van goede zorg in de regio zijn goede afspraken met zorgverzekeraars nodig. GezondVeluwe is niet van plan hier concessies op te doen, omdat dan de toegevoegde waarde van het keurmerk er niet meer is.

'

Reacties

article
76702
GezondVeluwe heeft aan nog geen enkele zorgverzekeraar het GezondVeluwe-keurmerk voor 2017 gegeven. De onderhandelingen met
https://nijkerk.nieuws.nl/gezondheidspagina/76702/noggeen-gezondveluwe-keurmerk-2017/
2016-11-24T20:02:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2016/11/24200212/2016-11-24-gezondveluwe.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid