St Jansdal en zorgverzekeraars rond voor 2017

Foto: St Jansdal

HARDERWIJK – Ziekenhuis St Jansdal heeft overeenstemming bereikt met alle zorgverzekeraars voor het jaar 2017, met uitzondering van enkele budgetpolissen.

Tot en met 31 december 2016 kunt u uw huidige zorgverzekering nog opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar. Het is dan goed om te weten dat het St Jansdal met alle zorgverzekeraars een contract heeft en dat dit dus geen rol hoeft te spelen bij de overwegingen.

Voor het St Jansdal zijn de afspraken met de zorgverzekeraars belangrijk om blijvend goede zorg te kunnen garanderen en vanwege de financiële afwikkeling van behandelingen. Door de contracten kan het ziekenhuis de rekeningen rechtstreeks bij de verzekeraar declareren. Bovendien heeft een contract als voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van een behandeling. U dient echter wel rekening te houden met het wettelijke eigen risico.

Geen vergoeding bij budgetpolissen

Het St Jansdal heeft geen contract voor de volgende budgetpolissen: Zilveren Kruis Basis Budget polis, Avéro Achmea Zorg Plan Selectief polis, Gewoon Zekur Zorg-polis, onderdeel van coöperatie VGZ en ZieZo Selectief Polis, onderdeel van Zilveren Kruis. Heeft u deze één van deze verzekeringen? In dat geval wordt geplande zorg niet of maar gedeeltelijk vergoed. Bepaalde zorg, waaronder spoedeisende hulp, verloskunde en doorverwijzing door een andere specialist.

Het ziekenhuis kan niet inzien voor welk pakket met aanvullende zorg patiënten verzekerd zijn. Om niet voor verrassingen te komen staan, adviseert het ziekenhuis om van tevoren bij de eigen verzekeraar te informeren omtrent behandelingen die buiten het basispakket vallen. Op www.stjansdal.nl vindt u nadere informatie en prijzen over behandelingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen