Dertig keer de Gruffalo voor St Jansdal

Foto:

HARDERWIJK – Mardien Noordman en Heleen Wubs van Evangelische Boekhandel Sjemen in Harderwijk overhandigden aan Marloes Nijkamp van de kinder- en tienerafdeling van het St Jansdal 30 exemplaren van het prentenboek De Gruffalo.

Het ziekenhuis mag het veelvuldig onderscheiden prentenboek gaan uitdelen aan kinderen. Het St Jansdal is dankbaar met de gift. Door het voorlezen stappen kinderen in de fantasiewereld van het boek en vergeten zij voor even dat ze in het ziekenhuis liggen.

Aanleiding voor het uitdelen van de boeken is een jaarlijkse actie waarbij boekhandels klassieke prentenboeken mogen verkopen voor een symbolisch bedrag. Bedenker van de actie is Stichting Geef mij maar een boek. De Gruffalo is het actieprentenboek van dit jaar. Een anonieme sponsor heeft zich bij de landelijke stichting gemeld. Hij wil graag zoveel mogelijk kinderen in ziekenhuizen een prentenboek van Gruffalo cadeau wil doen. Boekhandel Sjemen en het St Jansdal werkten graag aan deze actie mee.

De Gruffalo is een veelvuldig onderscheiden verhaal over een muisje dat niet alleen alle dieren die hem willen opeten te slim af is, maar ook de grote griezelige Gruffalo. Het boek verscheen in 1999 als The Gruffalo bij uitgeverij Macmillan in England, een prentenboek geschreven door Julia Donaldson en geïllustreerd door Axel Scheffler. Van het boek zijn sinds de verschijning meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht in 58 verschillende edities wereldwijd.

Reacties