Ouder-Kind Twinkel-Yoga lessen van start

Foto: Kees van den Heuvel

Vanaf volgende week kunnen ouders en kinderen van 4-12 jaar in Nijkerk een korte serie Twinkel-lessen volgen.

Dit is een combinatie van kinderyoga en aandachtstraining, speciaal voor ouders met kinderen. De lessen worden gegeven door kinderyogadocent, coach en schrijfster Wendy Traa.

In onze soms gehaaste maatschappij is het waardevol om ‘even uit de drukte’ samen met je kind aan kinderyoga te doen. Het leert kinderen en hun ouders spelenderwijs om te gaan met stress en spanningen, maar leert je ook ‘gewoon’ stevig te staan, met beide benen op de grond. Kinderyoga is helemaal van deze tijd, is creatief, soms inspannend en bovenal erg fijn om te doen. Prentenboeken, liedjes, bewegingen en ontspanning wisselen elkaar af in een thematisch ingerichte les.

Wat is Ouder-Kind Yoga?

Ouder-Kind Yogales kenmerkt zich door plezier en aandacht voor elkaar, samenwerkingsoefeningen, inspanning en ontspanning, ademoefeningen en speelse aandachtoefeningen. De les eindigen we altijd met iets creatiefs om te doen en wat lekkers te eten en te drinken.
Elke les heeft een thema, aansluitend op het seizoen en de leeftijd. We gaan bijvoorbeeld ‘op wereldreis’, of gaan onze ‘slakkenkracht en vlindervleugels’ ontdekken. Traa zal daarbij gebruik maken van haar eigen verhalen en kinderboeken, vooral bij de jongste groep. Met jongere kinderen gaan we bijvoorbeeld ‘stampen als een olifant’ en heerlijk op droomreis aan het einde van de les.

Evenwicht

Bijzonder bij deze kinderyoga is dat Traa het concept voor een deel van deze lessen heeft geïnspireerd op haar boek ‘Vlinder & Slak’ waarin Vlinder leert om tot rust te komen bij zichzelf en Slak ontdekt hoe hij vol enthousiasme en vertrouwen de wijde wereld in kan gaan. De oefeningen sluiten aan bij het boek en bij de belevingswereld van kinderen van 6-12 jaar. ‘Eigenlijk gaat het boek over veel dingen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen: jezelf mogen zijn, of je nu ‘druk’ bent of juist wat rustiger en introverter, over ‘naar binnen’ keren en ‘naar buiten’ gaan en het evenwicht daartussen. Vooral tegenwoordig zijn veel kinderen voor met ‘naar buiten’ gaan bezig: ze hebben het razend druk met clubjes, leren en presteren. Toch is het voor hen van belang dat
ze ruimte krijgen om gewoon te ‘zijn’: te voelen hoe het met je is, niets te moeten, je neus achterna te gaan als een Vlinder.’

Ook maakt Traa gebruikt van de door haarzelf ontwikkelde aandachtstraining-methodiek SLAK®™, die inmiddels ook andere docenten in Nederland wordt gebruikt. Wendy doceert hierover ook aan het Kinderopleidingsinstituut Arterre in Nijmegen.

Concentratie

Kinderyoga heeft een positieve invloed op (onverklaarbare) buikpijn, spanningen, hoofdpijn en overprikkeling. Kinderyoga stimuleert zelfvertrouwen, concentratie, ontspanning, positief denken, coördinatie (lichaamsbesef) soepele spieren en samenwerking met andere kinderen. Ouder-Kind Yoga heeft een positieve invloed op de band met je kind, het samen genieten en leren ontspannen.

Voor informatie: www.deopenplek.nl. Maiilen en bellen kan ook: [email protected] of 06-20258008

'

Reacties

article
87065
Vanaf volgende week kunnen ouders en kinderen van 4-12 jaar in Nijkerk een korte serie
https://nijkerk.nieuws.nl/gezondheidspagina/87065/ouder-kind-twinkel-yoga-lessen-start/
2017-05-03T13:04:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2016/10/03114229/2016-10-03-wendy-traa-peuteryoga-3-9.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid