Nijkerkers finalisten “Beste Zorgidee 2017”

Foto:

Ze nemen het op tegen het idee van de infuusarmband en een sportapp. De wedstrijd wordt georganiseerd door ONVZ zorgverzekeraar.

Uit enkele honderden inzendingen koos de jury de ‘Trapleuningverlenger’, ‘PICC Comfort’ en ‘Fit for the Floor’. Nederlanders kunnen nu online stemmen op het idee dat zij het beste vinden. De winnaar van de tiende editie van Het Beste Zorgidee ontvangt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren. Op de website van Het Beste Zorgidee lichten de finalisten hun idee toe in een video. Het is tot 24 november mogelijk om op een van de drie finalisten te stemmen. Op dinsdag 28 november maakt jurylid Pieter van den Hoogenband bekend wie Het Beste Zorgidee 2017 wint. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ.

De Trapleuningverlenger

Voor iedereen die de trapleuning nodig heeft om naar boven te komen, is het laatste stukje trap door het ontbreken van de leuning vaak een groot probleem. Fysiotherapeuten en Nijkerkse broers Jeremy en Joël Blom bedachten hier een voor: de Trapleuningverlenger, een eenvoudig maar effectief hulpmiddel waarmee de trapleuning wordt verlengd.

Met behulp van de computer maakten zij een prototype dat heel eenvoudig over het einde van de leuning te schuiven is. “Ik denk dat veel mensen dit probleem zullen herkennen,” meent jurylid Pieter Hasekamp: “Als je de trapleuning nodig hebt om naar boven te lopen, dan is die laatste trede toch lastig als de leuning ophoudt. De Trapleuningverlenger lijkt me een erg praktische oplossing.”

Het Beste Zorgidee

Het Beste Zorgidee is volgens initiatiefnemer de eerste wedstrijd waar zowel aan patiënten en consumenten als zorgverleners wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van ONVZ, dat hiermee de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken. De wedstrijd wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en de afgelopen jaren werden in totaal duizenden innovatieve ideeën ingestuurd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen