Telstar/Schoonderbeek 1 wint overtuigend van Rheko 1

Foto: Maureen van Goethem

Afgelopen zaterdag stond alweer de 4e wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Rheko 1, de ploeg uit Rheden, reisde af naar het pittoreske Hoevelaken om daar een strijd te voeren met het vlaggenschip van Telstar/Schoonderbeek. Op 19 februari 2022 speelde de ploegen al tegen elkaar. Telstar/Schoonderbeek 1 won die wedstrijd uiteindelijk met 11-17.

In de uitwedstrijd gaf Rheko veel verdedigende druk. Afgelopen zaterdag hield zij er een totaal andere strategie op na. Rheko begon namelijk met achterverdedigen. Bij achterverdedigen probeert de verdediger de aanvaller zoveel mogelijk weg te houden van de reboundpositie. Als dit goed wordt uitgevoerd, heeft dit als gevolg dat de aanvaller meer ruimte krijgt om aan te leggen en (dus) om te scoren. De mentale druk en de spanning neemt daarbij echter – bij velen – toe. Degene die schiet weet namelijk dat de kans op balverlies zeer groot is als er gemist wordt. Achterverdedigen werkt uitstekend bij ongedisciplineerde en ongestructureerde ploegen. Bij achterverdedigen gaat men er namelijk vanuit (lees: hoopt men) dat de aanvallende ploeg van zichzelf verliest door een te hoge foutenlast. Wanneer geconfronteerd met achterverdedigen, is het van groot belang dat je gedisciplineerd blijft spelen en vooraf gemaakte afspraken nakomt, om op die manier tot de juiste kansen te komen. Ook is het belangrijk dat er een hoog percentage wordt geschoten.

In de wedstrijd tegen de ploeg uit Rheden deed Telstar/Schoonderbeek 1 dit uitstekend. De Hoevelakers speelden gedisciplineerd en zochten naar de juiste momenten om te schieten. Dit resulteerde in een ruststand van 11 tegen 7 in het voordeel van Telstar.

In de tweede helft werd het achterverdedigen door Rheko (grotendeels) losgelaten. Dit had echter niet of nauwelijks het gewenste effect. Ondanks dat het verdedigende spel van Telstar/Schoonderbeek 1 hier en daar wat te wensen overliet, kwam Rheko maar lastig tot scoren. Telstar/Schoonderbeek bleef ondertussen gewoon haar spel spelen en goals maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd relatief eenvoudig met een score van 21 tegen 13 gewonnen door Telstar/Schoonderbeek 1.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DWS 1 op het programma. De wedstrijd zal om 15:40 uur starten in de Veluwehal in Barneveld. Wij hopen jullie allemaal – onze trouwe supporters en de Relstar Hooligans – in de Veluwehal te zien. Het is immers maar een kleine 15 minuten rijden vanaf Hoevelaken. Ook met het blauwe treintje van de Valleilijn is het goed te doen. Wij, de spelers van 1, zouden het in ieder geval fantastisch vinden als jullie ons weer allemaal komen aanmoedigen. Hopelijk allen tot aanstaande zaterdag. Tot dan!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen