Weer nieuwjaarsbijeenkomst Lionsclub Hoevelaken

Dorpshuis De Stuw
Dorpshuis De Stuw
Foto: rechtenvrij

Lionsclub Hoevelaken houdt op vrijdag 6 januari een nieuwjaarsbijeenkomst in dorpshuis De Stuw voor alle inwoners van Hoevelaken. Nieuwe dorpsgenoten zijn daarbij van harte welkom, maar ook mensen die al heel lang in het dorp wonen.

Voor deze gelegenheid heeft de Stichting Historisch Hoeflake de fototentoonstelling Centrum van Hoevelaken: toen, nu en in de toekomst samengesteld,

Verbinden

Lionsclub Hoevelaken heeft ‘Verbinden’ als jaarthema. Over wat dat precies inhoudt, wordt  aan het begin van de avond het een en ander verteld. Ook is er gedurende de informele  bijeenkomst alle gelegenheid voor bezoekers om elkaar te ontmoeten of bij te praten.

Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor een nieuw initiatief van de  Lions: de Geefgids. Met dit initiatief wil Lionsclub Hoevelaken op een eenvoudige manier ‘schenkers’ en ‘ontvangers’ met elkaar in contact brengen, zodat goede doelen of projecten sneller kunnen worden gerealiseerd. Daarmee wordt volgens de Lionsclub meer recht gedaan aan het werk van de vele vrijwilligers, die zich ­– vaak jarenlang – inzetten om het wonen en werken in Hoevelaken nóg aangenamer te maken. Onder meer door middel van initiatieven, die alleen kunnen worden gerealiseerd als er ook geld voor beschikbaar is.

Twintigste keer

Het is voor de twintigste keer dat Lionsclub Hoevelaken een  nieuwjaarsbijeenkomst organiseert. Toen de gemeente Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, werd besloten de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten, maar er wel een eigen invulling aan te geven.

In januari 2021 en in januari 2022 kon er vanwege COVID-19 geen nieuwjaarsbijeenkomst worden georganiseerd. Daarom is het nu de twintigste keer dat Lionsclub Hoevelaken zich inzet voor dit jaarlijks heel veel belangstellenden trekkende evenement. Dit gebeurt ook nu weer in nauwe samenwerking met de Stichting Historisch Hoeflake, die ieder jaar in het eigen archief op zoek gaat naar foto’s, passend bij een gekozen onderwerp. In januari is te zien hoe Hoevelaken er vroeger uitzag, hoe het er op dit moment uitziet én welke plannen er al bekend zijn voor de toekomst.

‘Bubbels’

De nieuwjaarsbijeenkomst in dorpscentrum De Stuw (De Brink 10) begint vrijdag 6 januari 2023 om 19.30 uur. Bezoekers krijgen bij binnenkomst uit handen van Lionsleden een glaasje ‘bubbels’ of een kopje koffie of thee aangeboden.

Op de websites www.hoevelaken.lions.nl en www.historischhoeflake.nl is meer informatie te vinden over respectievelijk Lionsclub Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen