Henk van de Boom wint Palingrookwedstrijd 2016

Foto: Theo Zuurman

Hij had al eerder samen met Joop van Bokhorst paling gerookt, maar tijdens de eerste lustrum uitvoering op zaterdag 27 augustus 2016 besloot hij zelf mee te doen.

En dat pakte goed uit, want Henk van de Boom werd met 120 punten de triomfantelijke winnaar van de vijfde Palingrookwedstrijd Hoevelaken. ,,Mooi goud van kleur, top van smaak en super mooie gaarheid’’ oordeelde de jury. Tweede werd Steven Meester (117 pt) en derde Cor Horst (109,5 pt), deze beide palingrokers vielen in eerdere edities ook al in de prijzen.

Door de hittegolf viel de belangstelling deze keer wat tegen, maar ondanks dat werd er goed verkocht en toen het optreden van het smartlappenkoor begon stroomde het terras van organisatie Grandcafé De Haen helemaal vol. Om het eerste lustrum te vieren was het smartlappenkoor ‘Gedeelde Smart’, het gezelligste koor uit Amersfoort, uitgenodigd. Hun veelzijdig repertoire varieerde van tranentrekkende smartlappen tot meezingbare levensliederen, zoals o.a. een toepasselijke Zeemansmedley, Daar in het kleine café en Waterkant. Het motto van de dames is: ‘Het is pas een feest als Gedeelde Smart is geweest!!’ En dat werd het zeker toen om 5 uur juryvoorzitter Gaby de Gruil, chefkok van Restaurant Het Bergpaviljoen, samen met Anita Zwanenburg – vd Bor, wijnimporteur Vino Mara, en Tom Keller, Hotel Management, de winnaars bekend maakte.

Traditiegetrouw ontving winnaar Henk van de Boom een fraai schilderij van Evelien Koolos Team Paint en de nummers 2 en 3 een bon voor een etentje bij De Haen. Ans Horst bedankte de jury met bloemen en een fles geestrijk vocht.

bijdrage van Theo Zuurman 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen