Eerste zwerfboekstation van Hoevelaken onthuld

Op basisschool De Hoeve in Hoevelaken is woensdagmorgen een volgende Kinderzwerfboekstation onthuld.

De opening werd verricht door directeur Nancy de Graaff, daarbij geassisteerd door de leerlingen Benthe en Maudy. Het principe is dat kinderen van de school oude boeken van thuis meenemen, en vervolgens in de kast plaatsen en zelf ook weer andere boeken uit de kast kunnen meenemen. Het is eigenlijk een soort bibliotheek. De school moet nog een vast plekje verzinnen voor de kast. Kinderzwerfboek wil het lezen van boeken stimuleren op een leuke en zeer laagdrempelige manier.

Op diverse plekken in de gemeente Nijkerk zijn inmiddels kinderzwerfboekstations te vinden, waar je zwerfboeken kunt brengen maar ook gewoon kunt pakken om te lezen. De kasten waarin de boeken staan zijn gemaakt door leerlingen van het Accent Onderwijs en het Corlaer College.

Hoe werkt het?

Het systeem van Kinderzwerfboek is dat er boeken beschikbaar zijn die gaan zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers en bijvoorbeeld winkels. Door middel van een zwerfboeksticker waar een code op geschreven wordt kun je een zwerfboek zelfs helemaal volgen op zijn reis, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

De initiatiefnemers van Kinderzwerfboek Regio Nijkerk roepen iedereen dan ook op om eens een kijkje te nemen bij een van de Kinderzwerfboekstation in onze regio, of om de kasten te vullen met kinderboeken die een tweede leven verdienen zodat andere kinderen er weer van kunnen genieten!

bijdrage van Kees van den Heuvel en Merit Roodbeen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen