Café Linksaf in voormalig “de 8 Stuivers”

Foto:

Het echtpaar Paul en Kiara van Eenennaam wil in de voormalige 8 Stuivers “Café Linksaf” beginnen

De naam is gekozen uit één van de vele reacties op de Facebookpagina “Inwoners van Hoevelaken”. Daar bleek ook de wens naar een lounge café groot te zijn. Ook poolen en darten werd regelmatig genoemd.

Het echtpaar Van Eenennaam: “We hebben geprobeerd om de inwoners zo veel mogelijk overal bij te betrekken. Onder andere met de vraag: Hoe zou het nieuwe café moeten heten? Ook hier zijn weer enorm veel reacties op binnengekomen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Café Linksaf… Er zaten enorm veel leuke en goede namen bij, maar deze sprong eruit. Voornamelijk ook omdat er altijd, als je zegt dat je in Hoevelaken woont, wordt gezegd: bij Hoevelaken Linksaf.”

Het echtpaar woont in Hoevelaken, heeft 3 kinderen en 3 herdershonden. Met twee van die honden zitten ze in de hondensport. Kiara van Eenennaam heeft jarenlange ervaring in de horeca, haar man niet. De plannen zijn klaar, de onderhandelingen met de makelaar zo goed als afgerond. Momenteel worden afspraken met met de aannemers en ventilatietechniek- en horecaleveranciers gemaakt.

Crowdfunding

Aan het pand moet heel veel opgeknapt worden en daarom is er een crowfundingsactie in gang gezet. Kiara van Eenennaam: “Dat doen wij ook weer om de bewoners van Hoevelaken erbij te betrekken. Het komt erop neer dat we met ons eigen geld en de financiering nog een stukje tekort komen vanwege achterstallig onderhoud. Dit willen door middel van crowdfunding bij elkaar proberen te krijgen. Mocht om een of andere reden het café niet doorgaan, dan worden de donaties allemaal teruggestort. Laten we hopen dat we zo snel mogelijk alles rond krijgen en open kunnen zodat we Hoevelaken nog gezelliger kunnen maken dan het nu al is en meehelpen aan de doneeractie voor “Het leukste café van het dorp openen” kan hier.

Reacties