Schoolvakken staan niet los van al het andere in de wereld

Foto:

Binnenkort worden er op de SvdO (Schimmelpenninck van der Oyeschool) weer Ateliers georganiseerd. Ze worden twee keer per jaar georganiseerd.

Ateliers

Met “De Ateliers” wil de school kinderen in aanmerking laten komen met andere, meer ervaringsgerichte, vormen van leren. Kinderen uit groep 4 t/m 8 gaan in groepjes, geclusterd op interesse, samenwerken op allerlei gebied. Op deze wijze leren de kinderen dat school en ‘schoolvakken’ niet los staan van al het andere in de wereld. Op deze manier worden de individuele talenten en intrinsieke motivatie van de kinderen aangesproken.

Samenwerken met meerdere partijen

Tegelijkertijd zoekt de school middels de Ateliers samenwerking met ouders, ondernemers en allerlei andere participanten in en om de school. Voor ondernemers zijn de Ateliers een mooie gelegenheid te participeren met de bevolking van Hoevelaken. Zo wordt gerpobeerd een win-win situatie te creëren.

Het programma

In de komende ronde staat er weer van alles op het programma: van Kickboxen tot handlettering, van de autosloperij tot de supermarkt. Er valt weer van alles te leren, ontdekken en beleven in en rond de school. De komende ronde staat gepland op negen en zestien maart van 13.30 tot 15.00 uur

Reacties