Ritha 40 jaar bij Jumbo Van Altena

Foto:

Op 21 maart 1977 tekende Ritha van Manen (59) haar vaste contract bij toen nog de Vivo aan de Westerdorpsstraat 23.

Op de eerste lentedag van 2017 was zij precies 40 jaar in dienst bij wat nu de Jumbo Supermarkt is. Op de goedlachse Ritha is het motto “Het is altijd lente bij de slagersassistente” letterlijk van toepassing.

Van Manen kwam de eerste jaren met de brommer uit Terschuur naar Hoevelaken om als parttimer te werken bij de Vivo en op haar negentiende kreeg ze een vast contract. ,,De eerste jaren werkte ik op de groenteafdeling bij Gert van Altena. In het begin was dat veel handmatig werken, maar het werd steeds meer voorverpakt in de zelfbediening. Toen ben zo’n twintig jaar geleden de slagerij ingerold waar Martin van Drie chef-slager is’’ vertelt Ritha. Zij heeft de overgang van Vivo naar Super de Boer en daarna naar Jumbo allemaal meegemaakt ,,en vergeet de grote verbouwing niet’’.

Nooit het idee gehad om ergens anders te gaan werken? ,,Nee nooit, ik heb het hier altijd prima naar mijn zin gehad en de Van Altena’s zijn altijd vriendelijk en goed voor me geweest. En intussen woon ik hier ook in Plan Middelaar Hoevelaken’’ laat ze tussen de bedrijven door weten. Eigenaar Henk van Altena heeft haar trouw aan de familiezaak beloond door een groot feest aan te bieden. Op de avond van de eerste lentedag was Ritha van Manen het centrale feestvarken met veertig familieleden, vrienden en collega’s in Restaurant De Zaak te Terschuur. ,,We hebben ontzettend gelachen, het was een fantastisch feest’’, besluit de jubilaris.

bijdrage van Theo Zuurman

Reacties