Komt er een Maatschappelijk Plein in Hoevelaken?

Foto:

Het Maatschappelijk Plein Hoevelaken is een wens van Basisschool de Hoeve, Bibliotheek Hoevelaken en Vereniging Dorpshuis Hoevelaken.

Samen onderzoeken ze de mogelijkheden om op het huidige manifestatieterrein in het centrum van Hoevelaken een combinatie van voorzieningen te realiseren. Daarvoor is een plan gemaakt van hoe dat Maatschappelijk Plein eruit zou kunnen zien en of het financieel en organisatorisch haalbaar is. Tijdens een bijeenkomst op 27 september in de Hoeve wil men de toekomstige samenwerking tussen de drie organisaties met u delen en een concept van het plan van het Maatschappelijk Plein aan u tonen.

De gebouwen waar basisschool De Hoeve, Dorpshuis De Stuw en Bibliotheek Hoevelaken in zijn gevestigd zijn aan vernieuwing toe. De drie partijen zien kansen om een “Maatschappelijk Plein” op het manifestatieterrein in het centrum van Hoevelaken te realiseren.

Woningbouw op oude locaties

De gemeente betaalt het gebouw. De drie organisaties betalen de inrichting De organisaties maken nu gebruik van gebouwen die op grond staan, die eigendom is van de gemeente. De vrijkomende locaties bieden de mogelijkheden om met de sloop van de verouderde gebouwen nieuwe woningen te realiseren, die passen bij de wensen van de bevolking.

In 2021 de opening

Het uitwerken vand e plannen moet nog dit najaar beginnen. Het idee is dan dat het gebouw in 2021 geopend kan worden. De drie organisaties: ” Risico’s in dit traject zijn de mogelijke vertraging door de (politieke) besluitvorming
en/of bezwaren van omwonenden in de ruimtelijke procedures.”. Daardoor zou het 6 tot 9 maanden langer kunnen duren.

Dat plan kunt hier alvast lezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden