Voorproefje Palingroken

Foto:

De deelnemers aan de 2e Palingrookwedstrijd Hoevelaken op zaterdag 24 augustus 2013 zijn al volop aan het proefdraaien. Zoals gebruikelijk houden ze hun recept naar eventuele eeuwige roem zeer geheim. 

Eén van de nieuwe deelnemers is Jan Ruyzendaal uit Leusden, die regelmatig bij Sportcafé De Slag rookt voor de Kindercarnaval van de Leutbroeken. Vanaf 10:00 uur kunnen de rookkasten opgestookt worden en van 13:00 tot 18:00 uur vindt de verkoop plaats op het terras van Grand Café De Haen op De Brink in het centrum van Hoevelaken. Deelnemers kunnen nog inschrijven tot vrijdag 23 augustus 13:00 uur.
Vers geschilderd
Naast paling wordt er ook andere vis door de deelnemers gerookt. Bard Renkers, die verleden jaar net buiten de prijzen viel, laat weten dat er o.a. zalm, makreel, forel en rode poon gerookt wordt, ,,en misschien neem ik wel iets héél bijzonders mee’’ zegt de doorgewinterde palingroker geheimzinnig. De jury bestaat dit jaar uit Willem van de Laak, Gijs Laseur en Gaby de Gruil, de chefkok van Het Bergpaviljoen die jaarlijks met oesters en vis op Proef Amersfoort is te vinden en op de menukaart veel visgerechten heeft staan. De jurering vindt anoniem plaats tussen 14:00 en 16:00 uur. Voor de winnaar staat er een vers geschilderd doek van Evelien Kooloos van www.funnyart.nl klaar en voor de nummers twee en drie dinerbonnen van De Haen.
Deelnemen?
Bent u palingroker/ster en wilt u ook deelnemen? Deelnemers kunnen zich tot vrijdag 23 augustus 13:00 uur gratis inschrijven bij Grand Café en Partycentrum De Haen, De Brink te Hoevelaken. 033-253 03 77 of [email protected]
Bijdrage van Theo Zuurman
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen