De Zonnebloem krijgt 950 euro van Hoevelakense Zomer in Gelderland

Team Hoevelaken weet uiteindelijk in de radio- en televiesieuitzending van omroep Gelderland “Zomer in Gelderland” € 950,00 op te halen. Er is nog € 60,00 euro bijgelapt en dat maakt samen € 1.010,00. Dat bedrag gaat naar het goede doel: Stichting de Zonnebloem Hoevelaken.

Toen een aantal weken geleden bekend werd dat Hoevelaken zou worden bezocht door de zomerkaravaan van Omroep Gelderland, is een team samengesteld dat de klus zou moeten klaren. 
In de week voordat de live-uitzending plaats zou vinden is dit team, onder leiding van teamcaptain Petra Meijer, aan de slag gegaan met de algemene opdracht: “Kijk ons eens”. Zij maakten een decor wat typisch iets voor Hoevelaken is en actueel: het nieuwe station. Bij een plaatselijke ondernemer werden een station, een grote locomotief en wagons geprint. Ook andere decorstukken werden door hen en vele vrijwilligers geplakt op triplex en uitgezaagd. Iedere wagon stond voor een bepaald aspect uit Hoevelaken, zoals bijvoorbeeld de drie jubilerende sportverenigingen, de Kunstroute, het Timmerdorp, de Dorpsdag en de Oranjevereniging. En de trein reed natuurlijk door,’ meldde de bekende nieuwslezer Harmen Siezen, ook inwoner van Hoevelaken.
De opdrachten
Maak een kalender voor het goede doel. Ieder seizoen heeft een foto van één of meerdere plaatsgenoten. Het team ging aan de slag en koos de oudste inwoonster, de grootste pechvogel en de plaatselijke pannenkoekenbakker uit om te poseren.
Zorg dat tientallen mensen op de eerste rij in het publiek vanavond een T-shirt aanhebben met daarop jullie plaatsnaam. Wees creatief en gebruik verschillende letters, kleuren, vormen en materialen. 361 Mensen waren vandaag op de Brink en tellen dus mee voor het eindresultaat.
Een liedjesopdracht. Als inspiratiebron dient het nummer ‘Een beetje verliefd’ van André Hazes: Zoek minimaal 10 stelletjes die net verliefd zijn! En ook dit lukte: ze kwamen innig verliefd oplopen tijdens de televisie-uitzending vanavond.
Als rode draad door het programma moest de vlag gezocht worden in de straten van Hoevelaken. De aanwijzingen lagen telkens op de vindplek van de vorige clou. Ook dit leverde geld op.
Bijdrage van Maureen van Goethem
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen