Enthousiasme over roedelmethode

Een toevallige ontmoeting zorgde ervoor dat wetenschapper Arjen van Alphen samen met zijn vrouw Francien de Ardennen voor een week verruilde voor een Roedelweek bij Connie Berendsen. Meer dan 100 mensen hebben de “Roedel on Tour” workshops bezocht. 

De Roedelmethode is ontwikkeld door Van Alphen. Daarin neemt hij de hondenbaasjes mee terug naar de allereerste basis, de eerste weken van de pup, een periode waarin de moederhond hun alle sociale vaardigheden al bijbracht. Het bizarre is dat de nieuwe baasjes eigenlijk datgene wat de honden als pup al geleerd heeft, laten voor wat het is en gebruik gaan maken van communicatie die voor honden eigenlijk vreemd is. Dit levert dan ook veel miscommunicatie op met de nodige gevolgen van dien. 
Tijdens de Roedel on Tour kwam naast de praktijk komt ook een stuk theorie aan bod. Dan vallen er ineens stukjes op hun plek. En dat ervaren ze even later op het veld, waar de eigenaren zonder woorden echt in contact met hun hond komen. Voor veel eigenaren een emotionele gebeurtenis. 
De Roedeldagen in Nederland zijn een groot succes. Voor veel mensen is de reis naar de Ardennen net een stap te ver. Dit was dan ook de reden om tot samenwerking te komen en het bijzondere echtpaar Van Alphen voor even terug in ons land te halen. Deze week werd begin dit jaar via netwerken de lucht in geslingerd en binnen 1 dag waren een aantal dagen, waaronder de twee daagse al volgeboekt. De hele week was dan ook snel uitverkocht. OP facebook blijkt, dat de deelnemers vol lof over de workshops zijn. 
Hondenschool puppy’s Place, als onderdeel van kat-hond.nl ontwikkelde in de loop der jaren ook een eigen kijk op de opvoeding van een hond. Ook daar gaat het er om dat eigenaren bewust worden gemaakt van hondengedrag (andersom wordt namelijk lastiger) en dat eigenaren anders leren denken en handelen. Over deze visie schreef Connie Berendsen vorig jaar haar eigen boek: “Bewust van Hondengedrag, om de neuzen dezelfde kant op te krijgen”.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen