Longpunt definitief open

Na een pilot eerder dit jaar, start de werkgroep Noordwest-Veluwe van de Longfonds-patiëntenvereniging definitief het Longpunt in Nijkerk. Zij werkt direct samen met zorgverleners van de twee gezondheidscentra De Nije Veste en Corlaer. Wat een Longpunt is? Voor een duidelijke beeldvorming: een Alzheimercafé maar dan voor longpatiënten. 

Hier ontmoeten zij, veelal samen met hun directe omgeving, de diverse zorgverleners en andere instellingen. Elke keer rond een ander thema met als doel de zelfredzaamheid bij de longpatiënten te verhogen. Er komen twee Longpunten per jaar in Nijkerk, dat weliswaar aan de rand van de regio ligt maar er beslist deel van uitmaakt. De andere zes vinden plaats in respectievelijk Harderwijk en Ermelo, in het midden van de Noordwest-Veluwe. Het eerste Longpunt vindt plaats op woensdag 26 november 2014 van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine van gezondheidscentrum De Nije Veste aan de Oranjelaan 104 te Nijkerk. De locatie is vanaf 13.30 uur open. 
2014-11-11-longpunt-2
De deelname is gratis en voor het parkeren komen er pro deo uitrijkaarten beschikbaar. Lid zijn van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) is ook geen noodzaak. Het thema is: medicijnen, werking en bijwerking. Een onderwerp dat razend populair is omdat veel longpatiënten hun medicatie verkeerd gebruiken, mede doordat de systematiek ervan tussentijds is gewijzigd. Apotheekster Anke Barsema van De Nijkerkse Apotheken zal hier een presentatie over houden en zal daarbij specifiek aandacht besteden aan de medicatie bij COPD. De gespreksleiding is in handen van Icare-longverpleegkundige Margreet Mulder. Na de koffie/thee-pauze verdelen de deelnemers zich in groepen met praktijkoefeningen onder leiding van apothekersassistenten en/of praktijkondersteuners huisarts. Belangrijk is dat de patiënten hun inhalatie-medicijnen van thuis meebrengen. 
Voor meer informatie of aanmelden: e-mail [email protected] of bel 06-13833026. Graag bij deze ontmoeting geen parfum of ander geur gebruiken; veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd. Zie ook de website www.gelderland.longfonds.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen