ESF Award voor Accent

Accent Praktijkonderwijs maakt kans op de ESF Award die in december uitgereikt wordt. De jaarlijks terugkerende prijs is voor de organisatie, die het meest aansprekende filmpje over zijn project laat zien.

Voor de videoclip is samenwerking gezocht met de afdeling Afslag Nijkerk van het Stedelijk Fanfarecorps Nijkerk (NSFC) en Bouw Logistics. Leerlingen van de school werkten aan de productie mee. Ely Hackmann van nijkerk.nieuws.nl  en Ed Keijzer  van Multimediapro hoorden van het plan en waren snel bereid om hun kennis te delen en de jongeren te begeleiden.
Succes delen
Accent doet mee om landelijk het succes te delen van de ESF-projecten die de school sinds 2007 heeft uit gevoerd. Locatieleider Jan Hofman: “In de film van Accent Nijkerk met de titel “How ESF made Marco Succesful” zien we een leerling van de school op bezoek gaan bij een  oud-leerling aan het werk op zijn bedrijf. En de slagwerkgroep van NSFC speelt daar een mooie rol in. In de film speelt oud-leerling Marco Vermeulen en de leerlingen Damian en Sabrina (voice over) een belangrijke rol. 
Het was voor hen en voor ons een mooie ervaring.”
a5d62rdqb78zfacrqvtnbvfi4
Normaal gesproken, plaatst nijkerk.nieuws.nl het filmpje zelf, maar nu is het de bedoeling, dat u via facebook gaat stemmen. Klik daarom hier.. 
b0172816xhfzqahy3ad5e4v94
Europees Sociaal Fonds 
Het ESF (Europees Sociaal Fonds) is het belangrijkste Europese instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan beter werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor alle EU-burgers. De ESF regeling heeft de school mogelijkheden gegeven jongeren vanaf 15 jaar te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Vanaf de start in 2007 heeft de school vanuit ESF maar liefste een bedrag van € 486.389.00 binnen weten te halen. Deze middelen zijn allemaal ingezet in acties die jongeren rechtstreeks naar arbeid helpen. Het gaat dan voornamelijk om begeleiding van stage of werk, cursussen en brancheopleidingen. 
Hofman: ” Ik ben trots op de resultaten die we vanuit ESF hebben kunnen boeken. En de ESF Award geeft ons een prachtige kans om de leerlingen landelijk onder de aandacht te brengen en te houden. Politiek gezien komt deze doelgroep op velerlei gebied onder druk te staan. Meer nog dan vroeger zullen organisaties zoals het Praktijkonderwijs gebruik moeten maken van alle middelen om jongeren een goede toekomst te geven. ESf is daar een mooi voorbeeld van. De ESF regeling zoals die tot nu toe uitgevoerd werd, wordt vanaf 2014 anders georganiseerd. Waar de school tot nu toe zelf uitvoering en verantwoording kon nemen, komt dit in de toekomst bij de zogenaamde arbeidsmarktregio’s te liggen.  Samen met andere scholen is Accent Nijkerk bezig om een nieuwe aanvraag te doen onder regie van de gemeente Amersfoort.  ”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen