Staatssecretaris tevreden over Nijkerkse aanpak

Foto:

DOORWERTH – Deze weken reist staatsseceretaris VAn Rijn door het land om met wethouders te praten over de decentralisatie van de WMO en Jeugd. Van Rijn en collega Teeven toondeN zichtevreden over de Nijkerkse aanpak.

Per 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor het regelen van hulp die mensen nodig hebben om zelfredzaam te kunnen zijn (nieuwe Wmo 2015) en de zorg voor jeugd (nieuwe Jeugdwet). Wethouders Peter Bollen (gemeente Doesburg), Rene Windhouwer (gemeente Nijkerk) en Geert Hendriks (gemeente Beuningen) presenteerden hun plannen voor de transitie van de Wmo en Jeugdwet, de nieuwe initiatieven die zijn ontstaan en hoe zij vormgeven aan de samenwerking met andere partijen.
2014-10-08-rene-windhouwer-bijeenkomst-doorwerth2
Windhouwer op facebook:”Van Rijn benadrukte dat het nieuwe WMO verdeelmodel 2016 voor onze (kwetsbare) inwoners betekent dat we nog minder geld krijgen (€ 550.000) voor de uitvoering van de WMO, terwijl we nu ook al 2 miljoen moeten bezuinigen. Ontzettend blij met het compliment van Teeven dat de manier, waarop wij de gedwongen jeugdzorg vorm geven en hoe wij binnen de wet op de privacy toch verantwoord informatie willen delen, hem het vertrouwen geeft dat wij er alles aan doen om de kans dat een kind tussen wal en schip valt zo klein mogelijk maken. Een geslaagde avond!”
Van 29 september tot 16 oktober bezoekt de staatssecretaris alle 400 wethouders Wmo en Jeugd in Nederland via vijftien regiobijeenkomsten. Zo krijgt hij een duidelijk beeld van de voortgang, de knelpunten en successen per gemeente. De bijeenkomst in Doorwerth was één van de vijftien bijeenkomsten.
Kijk hier naar een samenvatting, die Rijkswaterstaat liet maken
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen