Zaterdag 31 januari ’15 Slipjacht Hoevelaken

Voor de zesendertigste keer dit jaar wordt de Slipjacht Hoevelaken gehouden.

Voorzitter Cees de Ridder is samen met de overige bestuursleden, mensen die de hekken open- en dichtmaken, sliptrekkers, wegafzetters en de dames van de sherrystop al weken druk, met de organisatie voor dit enorme jachtspektakel. Ongeveer zeventig boeren en landeigenaren in Hoevelaken, Stoutenburg, Achterveld, Terschuur en Nijkerkerveen werken er aan mee, dat ruiters en honden hun land als jachtgebied mogen gebruiken.

De hele slipjacht bestaat uit drie runs, trajecten van circa zes á zeven kilometer. Tussentijds zijn er runstops, en de Sherry stop. Bij deze stop wordt een intens gevoel van saamhorigheid ervaren, en zijn alle deelnemers van de partij, ruiters, sliptrekkers, routebewakers en toeschouwers. De jacht wordt beëindigd met de zogeheten “Kill”. De honden worden beloond met een heuse koeienpens.

De officiële presentatie vind plaats bij het Bouwfonds, met het aanbieden van de “Stirrup Cup”. Daarna volgt de route stapvoets door de Westerdorpsstraat, via de Stoutenburgerlaan, naar de Koedijkerweg. Hier begint de eerste run, en worden de honden vrijgegeven.

Het volgen van de slipjacht is een fascinerend schouwspel dat door de belangstellenden het best per fiets kan worden gevolgd. Een routebeschrijving is zaterdag voor de start gratis af te halen. Ook dit jaar gaat er weer een speciale gids op de fiets mee die de deelnemers steeds naar de beste kijkplaatsen brengt. Belangstellenden hiervoor kunnen zich op 31 januari tussen 12.00 uur en 12.30 uur aanmelden. Vanuit de auto is de jacht ook te volgen maar gezien de verwachte drukte en de smalle wegen, wordt dringend geadviseerd om de veel gezondere fiets te pakken.

Programma
12.55 uur Jachthoornblazers, ontvangst genodigden, sprekers en Stirrup Cup
13.00 uur Aankomst jachtruiters en honden bij Bouwfonds
13.15 uur Vertrek naar 1e run
13.30 uur Start 1e run Koedijkerweg
14.05 uur Start 2e run Emelaarseweg
14.30 uur Sherrystop “Groot Westenveld”
15.15 uur Start 3e run boerderij Overbeek Terschuur
15.55 uur Einde 3e run met kill achter De Foep
16.00 uur Afterhunt in De Gillende Keukenmeid

Vorst
Bij vorst (harde bodem) gaat het evenement niet door. Bij veel regen komen er aanpassingen in de laatste run. Voor inlichtingen: Cees de Ridder 06-54900647.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen