Sc Hoevelaken heeft nieuw technisch beleidsplan

Foto: Robert Kreuning

In dit beleidsplan poogt de voetbalvereniging het technische – en tactische niveau van de jeugdspelers op een hoger plan te krijgen, zodat ze op hun 18e jaar op een hoger niveau instromen bij de senioren.

“Kijk niet wat het beleidplan kan doen voor jou, maar wat jij kan doen voor het beleidsplan”. Met deze zin, vrij vertaald naar John F. Kennedy, besloot Henk van Ginkel een interessante avond, waarop het bestuur en de commissie Voetbal Technische Zaken van sc Hoevelaken het technisch beleidsplan 2015-2019 presenteerden.

2015-02-08 beliedsplan sc hoevelaken 1

De bijeenkomst was door de bestuursleden en leden van de VTZ serieus aangepakt. Niet alleen VTZ-lid Henk van Ginkel deed het woord, ook Theo van Duivenbode was bereid gevonden om zijn zegje te doen. Van Duivenbode is lid van de Raad van Commissarissen van Ajax en als voetballer in de jaren zestig en zeventig actief voor zowel Ajax als Feyenoord in hun hoogtijdagen. De voormalige profvoetballer weet dus waar hij over praat en noemde het beleidsplan ‘ambitieus’. “Mochten jullie zestig procent van dit plan weten te realiseren, dan hebben jullie het geweldig gedaan”.

2015-02-08 beliedsplan sc hoevelaken 2

Theo van Duivenbode had voor de zeventig belangstellenden een aansprekend verhaal. Zo zei hij een groot voorstander te zijn van het niet betalen van spelers. “Je ziet overal ‘vreemdelingenlegioenen’ rondlopen, die uiteindelijk de doodsteek kunnen zijn voor je vereniging”.
In de visie van Van Duivenbode kent iedere vereniging een aantal bepalende pijlers. Daarvan vormen de vrijwilligers het leeuwenaandeel. Daarnaast is de steeds groter wordende vrouwentak in de voetbalsport een belangrijke poot bij veel voetbalclubs. Een derde zuil vormen de recreanten, die immers ook voor een goede bezetting van het clubhuis zorgen. Pas daarna komt de focus op het prestatieve gedeelte. Met deze uiteenzetting vatte Van Duivenbode het beleidsplan van sc Hoevelaken kort samen, want de beleidsmakers hebben terdege rekening gehouden met genoemde uitgangspunten. Maar: “Vanaf vandaag komen ook de personen weer in actie, die iedere vereniging heeft: de criticasters. Laat ik hen adviseren om niet toe te kijken, maar mee de mouwen op te stropen”.

2015-02-08 beliedsplan sc hoevelaken 3

Een deel van het beleidsplan is al in werking getreden, namelijk de circuittrainingen bij de jongste jeugd. Met ingang van komend seizoen zullen de eerste – en tweede elftallen per leeftijdsgroep minimaal eenmaal per week gezamenlijk trainen. Het doel daarvan moet zijn, dat de mindere voetballers zich optrekken aan de talentrijkere spelers. Verder zullen er meer gekwalificeerde trainers en begeleiders aan de selectieteams worden gekoppeld. Het lijken a,b,c-tjes, maar er is door de betrokkenen terdege nagedacht over rolverdelingen, taakinvullingen, dubbele petten, hersteltrainingen en alle zaken, die het beleidsplan tot een succes moeten maken. Het plan werd aan het eind van de avond dan ook aan alle belangstellenden uitgedeeld, die daar in de komende vier jaar hun voordeel mee kunnen doen.

Soccerwave
In het verlengde van het verhaal over het technische beleidsplan ligt de aanschaf van twee soccerwaves. Met deze relatief eenvoudige apparaten kan een deel van de eigen techniek worden getraind. De soccerwaves zijn door de voetballers van sc Hoevelaken zelf verdiend, want ze zijn aangeschaft van de opbrengsten van de grote clubactie, die in het najaar van 2014 plaatsvond.

bijdrage van Robert Kreuning

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen