Grote klachten over kapotrijden van Veense binnenwegen

Foto: NTP groep

Terwijl de Amersfoortseweg nog minimaal één week is gesloten voor doorgaand verkeer klagen diverse bewoners van Nijkerkerveen over het kapot rijden van de sluipwegen rondom het dorp.

Zo wordt de Van Dijkhuizenstraat, waar normaal gesproken een inrijverbod geldt, helemaal ‘aan gort’ gereden. Ook de Domstraat, ’t Dijkje en de Laakweg ondergaan dit lot.

De Amersfoortseweg was in november ook al afgesloten en is nu tot minstens 18 maart voor een tweede maal afgesloten voor doorgaand verkeer omdat er middengeleiders moeten worden geplaatst. Dat werk kon in november niet worden afgerond, omdat de omstandigheden toen ‘te koud waren’, aldus Rinus Jongeneel van de gemeente Nijkerk tijdens het platform Nijkerkerveen.

Sinds de afsluiting kan het verkeer Nijkerkerveen alleen bereiken via sluipwegen. Volgens veel bewoners worden de wegen kapot gereden, zijn vrachtwagens weggezakt, sloten storten in en is het één grote blubberzooi. Jongeneel zegt toe dat alles in orde wordt gebracht. Bewoners met klachten moeten na de werkzaamheden contact opnemen met de gemeente en dan worden de problemen verholpen.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen