CDA, ChristenUnie-SGP en VVD onderzoeken nieuwe coalitie

Op initiatief van het CDA als de grootste partij, zijn verkennende gesprekken gevoerd met alle partijen. 

Op basis van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en de standpunten van de verschillende partijen zijn enkele coalities mogelijk. CDA en ChristenUnie-SGP hebben afgesproken samen verder te willen gaan. Beide partijen hebben de voorkeur om als eerste een mogelijke coalitie met de VVD te onderzoeken.
“Op basis van de verkiezingsuitslag van 19 maart jl. is gebleken is dat de kiezer vertrouwen heeft uitgesproken in de bestaande coalitie”, aldus René Windhouwer. ChristenUnie-SGP en VVD hebben allebei één zetel gewonnen en het CDA is de grootste partij gebleven.” Tevens heeft de beoogde coalitie een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Daarbij spelen continuïteit van bestuur en het voortbouwen op opgebouwde kennis en ervaring ook een rol”.
Bij de verdere besprekingen over de coalitievorming zullen de verandering in de zorg, de veranderde rol van de overheid in de samenleving en de forse bezuinigen aan de orde komen. Ook zullen voor elk van de drie partijen belangrijke speerpunten in het verdere overleg in voldoende mate tot overeenstemming moeten leiden. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen