Cheyenne bedankt sponsors ALS

Cheyenne van de Port en Pieter van den Hoogenband
Cheyenne van de Port en Pieter van den Hoogenband
Foto: Jeantine van de Port

De 16-jarige Cheyenne van de Port uit Hoevelaken heeft op de Wereld ALS Dag (21 juni 2015) in New York de eerste New Amsterdam City Swim gezwommen.

Samen met zo’n 400 Nederlanders, waaronder de BN-ers Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden en Beau van Erven Dorens, zwom zij ruim 1.500 meter in de rivier de Hudson. Het werd een gigantisch spektakel met veel Amerikaans publiek en New Yorkse brandweerboten langs de route, die met de Nederlandse vlag in top de zwemmers en zwemsters verwelkomden door veel water de lucht in te spuiten.

Er werd tot heden 444.000,= Dollar ingezameld voor het ‘Project MinE’, een grootschalig onderzoek om de genetische oorzaak van ALS te vinden en zodoende een behandeling te kunnen ontwikkelen. Cheyenne droeg met een sponsoropbrengst van $ 1.515,= meer dan gemiddeld bij. ,,Ik ben van allerlei kanten gesponsord, familie, bedrijven, vrienden en kennissen. Graag wil ik iedereen hartelijk bedanken, het heeft me een extra kick gegeven om helemaal aan de andere kant van de wereld een goeie prestatie neer te zetten.’’ Hoewel het geen race was werd Van de Port wel derde bij de dames.

Pieter van den Hoogenband, ambassadeur van de New Amsterdam City Swim, zei na de finish dat het onacceptabel is dat de ziekte ALS nog bestaat en dat hij zich ervoor inzet om deze ziekte de wereld uit te krijgen. ,,Today we are celebrating life’’ zei de bekende zwemmer. Dit werd ook letterlijk gedaan bij de finish tijdens een muziekfestival met o.a. Candy Dulfer en DJ Questlove. Het is overigens nog mogelijk tot eind augustus 2015 Cheyenne te sponsoren.

bijdrage van Zuurman
>>> Fotobijschrift:
Cheyenne van de Port samen met Pieter van den Hoogenband na de finish van de eerste New Amsterdam City Swim. Foto Jeantine van de Port.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen