Rabobank schiet zich naar eerste prijs

Foto: rechtenvrij

Woensdagavond was de finale van de 27ste bedrijvencompetitie van Schietvereniging Frans Tromp. Het Raboteam, met als beste schutter Daniel Verweij, ging met de beker naar huis.

De finaleavond
Aan he begin van de avond vult de accommodatie van Schietvereniging Frans Tromp zich met de finalisten van de jaarlijkse Bedrijvencompetitie. Zij waren de beste schutters of de beste teams die uit de voorronden tevoorschijn kwamen. De belangstelling voor deze boeiende wedstrijd was ook dit jaar weer groot. Zo’n 65 teams afkomstig uit een keur van Hoevelakense bedrijven (en dit jaar ook een stukje daarbuiten) hadden zich voor de wedstrijd ingeschreven.

Bij de teams bleek de Rabobank de beste schutters in haar gelederen te hebben, met 235 punten passeerden zij achtereenvolgens van Donselaar (187 pnt), de Brandweer (180 pnt) en Euretco (173 pnt).

De beste individuele schutter was, net als vorig jaar Daniel Verweij (Rabo), gevolgd door Rowdy Huijskes (Garage Huijskes) en Jaap van de Bosch (Bouwbedrijf Beitler).

Bij de dames van Simone Post (Hoflake Optiek) de sterkste, Desiree Ruitenbeek (Installatie bedrijf Timmer) werd tweede.

De prijzen werden uitgereikt door voorzitter Hans Zwakman. Hij was zeer te spreken over het hoge niveau dat deze keer geschoten was: “Er werd niet alleen hoog geschoten, het was ook een super gezellig schietfestijn waar ongeveer 200 mensen hebben genoten van prachtige sport. Nieuwe leden zijn overigens van harte welkom.”

2015-11-13 Schietvereniging Frans Tromp 2

De competitie
Het was dit jaar de 27ste keer dat SV Frans Tromp deze wedstrijd organiseerde, het begint nu echt een traditie te worden. De voorronden werden verschoten van vrijdag 30 oktober t/m vrijdag 6 november in een gezellige, licht competitieve sfeer. Het is per slot een wedstrijd, dus wordt er gewonnen, maar ook verloren. De Bedrijven Competitie is ook bedoeld om medewerkers van Hoevelakense ondernemingen kennis te laten maken met de schietsport, de schietvereniging Frans Tromp (overigens de oudste vereniging in Hoevelaken) en uiteraard ook met elkaar.

Elke deelnemer deed alvorens met een wedstrijd te beginnen een serie proefschoten, om daarna de 10 wedstrijdschoten te lossen. De leden van Frans Tromp stonden op de baan klaar voor het geven van uitleg en hulp. Per avond werden in de voorronde twee series verschoten en voor het beste team was er een fraaie beker. Na het serieuze wedstrijd was er de mogelijkheid om op zogenaamde “Geluk kaarten” te schieten. De prijs voor het raken van het doel was een meer dan voortreffelijke worst.
De beste drie schutters bij de dames en heren was er een medaille. De winnaars van elke avond kwamen op 11 november bij elkaar voor de finale om onderling te gaan bepalen wie zich Kampioen van Hoevelaken mocht gaan noemen.

De schietbaan is open op maandagavond en belangstellenden worden van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen op de Stoutenburgerlaan 29a te Hoevelaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen