Lionsclub Nijkerk verdeelt 9300 euro

Foto: Jan van Beek

Afgelopen dinsdag reikte Wim van Bokhorst, namens de Lionsclub Nijkerk, twee cheques met een gezamenlijke waarde van 9300 euro uit.

De doelen – die beide een cheque ontvingen – zijn de Stichting Stoomgemaal en Bezoekerscentrum Arkemheen en Vluchtelingenwerk Nijkerk.

Namens de Stichting Stoomgemaal waren Kees van Baak en Harm Heimensen aanwezig en namens Vluchtelingenwerk Nijkerk Judith Teunissen en Annette van Ommeren. De bedragen die werden uitgedeeld zijn ingezameld met de organisatie van de benefietdiners Proef de herfst eind september. Met behulp van sponsors, de verkoop van entreekaarten en een veiling is het mooie bedrag van 9300 euro ingezameld voor de goede doelen.

2015-12-03 lions vluchtelingenwerk

Omdat gasten zelf konden aangeven welk doel hun voorkeur had staat er op beide cheques een ander bedrag. Stichting Stoomgemaal ontving 4.000 euro en Vluchtelingenwerk Nijkerk kreeg 5.300 euro.

Goede doelen
Er was dit jaar gekozen om geld in te zamelen voor de Stichting Stoomgemaal omdat het bezoekerscentrum opnieuw ingericht wordt. Een financiƫle injectie voor de nieuwe expositie is daarom erg welkom. Het tweede doel, Vluchtelingenwerk Nijkerk, spreekt voor zich.

De vrijwilligers zijn momenteel druk met de opvang van vluchtelingen in Nijkerk. Naast materiƫle zaken en geld kan Vluchtelingenwerk ook hulp in de vorm van menskracht en kennis goed gebruiken. Tijdens Proef de herfst konden de deelnemers zelf aangeven voor welk doel men koos en de opbrengst werd verdeeld aan de hand van het aantal stemmen voor het doel.

Lionsclub Nijkerk
Een Lionsclub is een vrijwilligersorganisatie waarvan de leden zich belangeloos inzetten om de medeburger te helpen, ongeacht de politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Een Lionsclub maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen